Konzum otvorio novu prodavnicu u centru Sarajeva

0
734
Ovo je prva u nizu od pet prodavnica koje će Konzum otvoriti u skorijem periodu

Konzum je danas otvorio novu prodavnicu u centralnom dijelu Sarajeva u ulici Kemal Begova 11 u neposrednoj blizini sarajevske Druge gimnazije.
Prodavnica je pozicionirana na atraktivnoj lokaciji u sklopu novoizgrađenog stambenog objekta i prostire se na više od 300 m2. Radi se o novom konceptu prodavnice manjeg formata sa asortimanom prilagođenim za obavljenje svakodnevne kupovine.
Ovo je prva u nizu od pet prodavnica koje će Konzum otvoriti u skorijem periodu, čime će biti proširena mreža koja trenutno broji više od 160 prodavnica u BiH. Otvorenje novih objekata je dio plana rekonstrukcije maloprodajne mreže što je inicirala nova Uprava Konzuma, a uporedo sa otvorenjima kontinuirano se radi na renoviranju i preuređenjima postojećih objekata. Sljedeća Konzum prodavnica će biti otvorena u Doboju već početkom maja.
“Intenzivno radimo na unapređenju maloprodajne mreže, obilazimo teren kako bismo odabrali najbolje lokacije za nove prodavnice, a uporedo radimo na preuređenju postojećih prodavnica kako bismo našim kupcima ponudili još bolji i ugodniji ambijent za kupovinu“, izjavio je Stipan Škoro, direktor Sektora maloprodaje Konzuma BIH.
Konzum je za sve kupce nove prodavnice u Sarajevu priredio posebnu bogatu ponudu proizvoda po super cijenama, a na dan otvorenja podijeljeno je više od 200 vrijednih nagrada na kolu sreće. Kupci su uživali u ukusnom doručku, a potom je uslijedilo voćno osvježenje, kokteli, torta i druge slasne poslastice tokom cijelog dana.
Sa kupcima su se družile razigrane maskote Zdravoljubaca – banana Beti i Jagoda Lola, a priređena je i vesela zabava za mališane.