Kopaonik biznis forum održaće se od 3. do 6. marta

0
1179
Aleksandar Vlahović, predsjednik Saveza ekonomista Srbije

Predstojeći 26. Kopaonik biznis forum održaće se od 3. do 6. marta 2019. godine u Kongresnom centru hotela Grand na Kopaoniku.
Tokom četiri dana trajanja Foruma biće održano 27 panela, šest specijalnih događaja i tri plenarne sesije, a za ovogodišnji Forum vlada veliko interesovanje i do sada je prijavljeno preko 1.300 učesnika.
“Tokom četiri dana Foruma nastojaćemo da pružimo odgovore na nekoliko pitanja, a ključno će biti kako postići robusni rast u narednom periodu i obezbijediti bržu konvergenciju sa prosječnim standardom Evropske unije. Ove godine imaćemo veliki broj učesnika iz regiona, pored makedonskih privrednika, učestvovaće i delegacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a želja je da ostvarimo cilj da Forum i dalje bude najvažniji regionalni događaj u godini”, kaže Aleksandar Vlahović, predsjednik Saveza ekonomista Srbije i predsjednik Programskog odbora KBF-a.
Specijalni gost 26. Kopaonik biznis foruma biće Garry Jacobs, predsjednik Svjetske akademije nauke i umjetnosti, koji će prvog dana Foruma održati specijalno predavanje. Centralna tema Foruma biće ‘Srbija deset godina poslije velike recesije: snažan rast kao imperativ’.
Specijani gost drugog dana Kopaonik biznis foruma biće Christian Danielsson, generalni direktor za proširenje pri Evropskoj komisiji.
Kopaonik biznis forum koji Savez ekonomista Srbije organizuje u partnerstvu sa kompanijom Mastercard predstavlja istinski praznik za ekonomiste, sajam ideja, kao i svojevrsni godišnji reality check za kreatore ekonomskih politika, mesto na kome se sumiraju rezultati ekonomske politike naše zemlje između dva događaja.