Kopaonik biznis forum održat će se od 4. do 7. marta

0
1245
U glavnom fokusu Kopaonik biznis foruma bit će fiskalna konsolidacija (Foto: Arhiv)

Jubilarni 25. Kopaonik biznis forum održat će se od 4. do 7. marta u hotelu Grand na Kopaoniku, a glavna tema o kojoj će razgovarati više od 1000 predstavnika vladinog i nevladinog sektora, domaćih i stranih privrednika, međunarodnih eksperata i diplomatskog kora bit će ‘Šta poslije fiskalne konsolidacije: Kako fiskalnu stabilnost mjerama ekonomske politike pretvoriti u održiv rast i razvoj?’.
Ovogodišnji KBF okupit će okupit će neka od najznačajnijih imena svjetske ekonomije kao što su direktor Kancelarije IMF-a za Evropu Poul Thomsen i direktor EBRD-a za Centralnu i Istočnu Evropu Charlote Ruhe. Kopaonik biznis forum u partnerstvu sa Mastercard, tradicionalno organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije.
O kontekstu ekonomskog djelovanja u našem regionu u okviru zvaničnog programa govorit će regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije (IFC) za Zapadni Balkan Thomas Lubeck, šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan (EIB) Dubravka Negre, te generalni direktor Mastercard kompanije za Balkan Artur Turemka.
Forum će svojim izlaganjem zvanično zatvoriti premijerka Srbije Ana Brnabić.