Korak dalje u izgradnji digitalnog ekosistema: Porsche Ventures investira u iMaker

0
441
Jens Puttfarcken, predsjednik i izvršni direktor podružnice Porschea u Kini

Porsche Ventures je investirao u tehnološku kompaniju iMaker – vodeći kineski pružalac virtuelnih influensera i digitalnih ekosistema. Investicija naglašava da proizvođač sportskih automobila razumije novu potrošačku kulturu i trendove relevantne za mlade kineske kupce i da je njegov strateški cilj kontinuirano investiranje u nove scenarije aplikacija digitalnog sadržaja.
Porsche Ventures i iMaker rade zajedno od 2020. godine. Partneri planiraju izgraditi novi digitalni ekosistem koji će proširiti i poboljšati digitalno iskustvo korisnika u Porsche vozilima.

Virtuelni influenseri su kompjuterski napravljeni likovi i avatari

Nove digitalne karakteristike i tehnologija za aplikacije u automobilu razvijaju se sa posebnim naglaskom na komunikaciju i interakciju sa mlađim generacijama putem digitalnog sadržaja i virtuelnih influensera. Virtuelni influenseri su kompjuterski napravljeni likovi i avatari dizajnirani pomoću inovativnog softvera za animaciju. Imaju stvarne izraze lica i pokrete tijela i vrlo su slični ljudima.
U Aziji virtuelni influenseri se sve više koriste u muzičkoj industriji, na događajima uživo, na platformama društvenih medija i u korporativnim komunikacijama.
“Ova investicija kompanije Porsche Ventures je važan korak u implementaciji naše digitalne strategije i početka proširenog partnerstva s preduzećem iMaker”, kazao je Jens Puttfarcken, predsjednik i izvršni direktor podružnice Porschea u Kini.
Strateška investicija u iMakeru je još jedan ključni korak za Porsche za daljnje proširenje portfelja digitalnih proizvoda i usluga kao i za ubrzanje digitalne transformacije.
“iMaker će podržati Porsche u implementaciji i stvaranju digitalnih sadržaja relevantnih za automobilsku industriju”, kazao je Xia Bing, osnivač preduzeća iMaker.
Porsche Ventures je jedinica poduzetničkog kapitala kompanije Porsche AG i ima urede u Stuttgartu, Berlinu, Tel Avivu, Palo Altou i Šangaju.