KS: Objavljen Javni poziv za podnošenje prijave za finansijsku pomoć za povratnike

0
90
Ivana Prvulović, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni poziv za podnošenje prijave za ostvarivanje finansijske pomoći za održivi povratak za povratnike u i van Kantona Sarajevo.
Dodjelom finansijskih sredstava kroz implementaciju ovog javnog poziva omogućit će se realizacija projekata izgradnje, sanacije i rekonstrukcije infrastrukture u mjestu povratka, manje popravke stambenih jedinica, razvoj poljoprivrede za potrebe korisnika i članova njegovog domaćinstva, nabavka prehrambenih artikala, kupovina školskog pribora i knjiga, te druge namjene važne za održivi povratak.
Pravo na aplikaciju imaju povratnici, a među njima posebno kategorije socijalno ugroženih, osobe sa invaliditetom i članovi porodica ovih osoba, samohrani roditelji, usvojitelji, staratelji ili hranitelji porodice, porodice šehida i poginulih boraca, porodice nestalih osoba, civilne žrtve rata i članovi njihovih porodica, te bivši logoraši.
Prijava za pomoć za održivi povratak sa dokazima o ispunjavanju traženih općih i posebnih kriterija, dostavlja se u roku od 10 dana od dana posljednjeg objavljivanja, na protokol Kantona Sarajevo, ulica Reisa Džemaludina Čauševića br. 1 Sarajevo, svakim radnim danom od 8 do 16 sati, navedeno je u javnom pozivu.
Javni poziv nalazi se na linku: https://mrsri.ks.gov.ba/aktuelnosti/javni-poziv-za-podnosenje-prijave-za-ostvarivanje-finansijske-pomoci-za-odrzivi-povratak

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here