Raiffeisen banka organizovala druženje s predstavnicima medija

Digitalizacija i odgovorno bankarstvo za ostvarenje dobrih poslovnih rezultata

0
458
Raiffeisen banka organizovala tradicionalni prednovogodišnji susret s predstavnicima medija

Povodom predstojećih praznika Raiffeisen banka je tradicionalno organizovala prigodan susret s predstavnicima medija u Sarajevu. Predsjednik Uprave Raiffeisen banke James Stewart, osvrnuo se tom prilkom na aktivnosti Banke u proteklom periodu.
“Posljednje dvije godine su bile vrlo izazovne za sve nas. Ni u Raiffeisen banci nije bilo ništa drugačije, no ipak možemo s ponosom reći da smo nastavili raditi na unapređenju naših usluga, posebno u segmentu digitalizacije i inovacija čime našim klijentima pružamo vrhunsko korisničko iskustvo. Oduvijek smo nastojali biti pionir u brojnim segmentima poslovanja, a naročito u području digitalnih bankarskih rješenja s ciljem da našim klijentima pružimo osjećaj lakoće pri poslovanju s nama. Nastavili smo naše aktivnosti u oblasti održivosti, djelujući odgovorno prema klijentima, investitorima, zaposlenicima, zajedinici i okolišu. Odgovoran bankar ne brine samo o ekonomskoj vrijednosti nego i o ekološkim i društvenim utjecajima koji proizlaze iz naših poslovnih aktivnosti. Ovakav način poslovanja vodi ka održivoj ekonomiji. I u narednom periodu ćemo ovako nastaviti”, kazao je Stewart.

Domaćini prednovogodišnjeg druženja s predstavnicima medija su pored Stewarta bili i članovi Uprave Banke: Mirha Krivdić, Andreea Achim, te Edin Hrnjica, kao i Kreshnik Halili, koji obavlja funkciju konsultanta.
“Raiffeisen je oduvijek jaka banka, prepoznata kako na ovom tako i na našim ključnim tržištima u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Čine je talentovani, veoma stručni ljudi, te sam uvjeren u našu budućnost”, dodao je Stewart te se zahvalio predstavnicima medijia na profesionalnom i transparentnom izvještavanju o poslovnim aktivnostima Banke.
Prepoznatljiv uspjeh Raiffeisen banke na ovom tržišu nagradila su tri renomirana svjetska magazina, Global Finance, EMEA Finance te The Banker, koji su tokom 2021. godine Banci dodijelili priznanje za najbolju banku u Bosni i Hercegovini.