KS: Objavljen javni poziv za podršku promociji obrtništva

0
261
Program je namijenjen Obrtničkoj komori Kantona Sarajevo i udruženjima obrtnika

Na stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo danas je objavljen javni poziv za poticaj realizacije projekata promocije obrtništva.
Radi se o programu koji je namijenjen za razvoj i afirmaciju svih obrta, očuvanje obrtničke tradicije, kulturnog i historijskog nasljeđa tradicionalnih i starih obrtničkih djelatnosti, te održavanje edukacija i promocija s ciljem jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva.
Program podrazumijeva i subvencioniranje troškova obrtnika za učešće na sajmovima i izložbama, s ciljem jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva, interesno umrežavanje obrtnika i organizirano zastupanje i predstavljanje interesa obrtnika.
Maksimalan iznos poticaja po jednom prihvaćenom programu/projektu može iznositi do 20.000 KM. Program je namijenjen Obrtničkoj komori Kantona Sarajevo i udruženjima obrtnika koja su registrovana i djeluju na području KS.
Javni poziv bit će objavljen u Službenim novinama KS u četvrtak, 21. jula, i bit će otvoren narednih 30 dana. Javni poziv i sve neophodne informacije dostupne su na ovom linku.