KS: Potpisan ugovor o nadzoru nad radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže

Vršit će se nadzor nad izvođenjem radova rekonstrukcije skoro 36 kilometara vodovodne mreže

0
119
Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 617.200 eura

Ugovor za konsultantske usluge vršenja nadzora nad izvođenjem radova na rekonstrukciji vodovodne mreže i modernizaciji pumpnih stanica i bunarskih pumpnih postrojenja potpisali su danas ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović, direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo Rusmir Salić i predstavnici JV TEMELSU International Engineering Services Inc i PPG Design and Construction Company LLC Sarajevo Haluk Demir i Emina Ramčić.
“Radi se o značajnom i vrijednom projektu i danas smo potpisali ugovor o nadzoru nad provođenjem tog projekta. Za ovo ministarstvo i za preduzeće ‘Vodovod i kanalizacija’ ovo je jedan od najvažnijih događaja u ovoj godini. Nadamo se dobroj saradnji i da će ovaj projekt biti uspješno realiziran”, naveo je ministar Hadžiahmetović.
Direktor Salić zahvalio se svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.
Predstavnik konzorcija TEMELSU International Engineering Services Inc Demir zahvalio se jer je projekt povjeren ovim kompanijama te je istakao da će učiniti sve kako bi ga uspješno finalizirali, a sve s ciljem da od njegove realizacije najveće benefite imaju građani Kantona Sarajevo.
Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 617.200 eura, a vršit će se nadzor nad izvođenjem radova rekonstrukcije skoro 36 kilometara vodovodne mreže. Sredstva za finansiranje nadzora dijelom su obezbijeđena putem granta Investicijskog fonda zapadni Balkan – WBIF sa iznosom od 500.000 eura, dok je preostali dio sredstava osiguran iz kredita EBRD-a.
Potpisivanjem ovog ugovora, a potom i Ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, nastavlja se implementacija II tranše kredita EBRD-a u iznosu od 10 miliona eura.