KS: Za sufinansiranje projekata u oblasti šumarstva blizu 4 miliona KM

0
365
Ministarstva privrede KS objavilo je Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva

Na zvaničnoj web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo danas je objavljen Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva iz Budžeta KS za 2022. godinu. Javni poziv raspisan je za finansiranje i sufinansiranje projekata vezanih za zaštitu, održavanje i unapređenje okoliša, jačanje ekološke kulture građana, održavanje i unapređenje šuma i šumskog zemljišta, uzgoja i zaštite divljači, kao i drugih projekata navedenih u pozivu.
“Za projekte iz ovog Javnog poziva obezbijedili smo sredstva u Budžetu u iznosu od 3.955.000 KM, što je skoro 1,5 milion KM više u odnosu na prethodnu godinu”, izjavio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.
Sredstva su namjenska, a pravo na učešće u ovom pozivu imaju Kantonalno javno preduzeće Sarajevo – šume, KJU za zaštićena područja, fizička lica, odnosno vlasnici privatnih šuma i šumskog zemljišta, te obrazovne ustanove, udruženja i fondacije koji svojim djelovanjem obuhvataju programe navedene u pozivu, a imaju sjedišta i realizuju svoje programe na području Kantona Sarajevo.
Sva potrebna pojašnjenja vezana za kriterije i pravila učešća u ovom javnom pozivu, kao i spisak potrebne dokumentacije nalaze se u tekstu poziva, koji je objavljen na web stranici Ministarstva privrede, na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-dodjelu-namjenskih-sredstava-u-oblasti-sumarstva. Na linku se nalaze i prijavni obrasci, izjava, kao i obrazac za prijedlog projekta.