Kuwait Airways od 7. augusta ponovo leti za Sarajevo

0
610
Aviokompanija Kuwait Airways odgodila je do daljnjeg letove za Sarajevo

Aviokompanija Kuwait Airways obnovila je planove za pokretanje nove ljetne sezonske linije između Kuwait Citya i Sarajeva, u periodu do 25. septembra.
Ova aviokompanija, koja ovog vikenda nastavlja komercijalne operacije, planira da od 7. augusta uvede sedmične letove (ponedjeljak i petak) od glavnog grada Kuvajta do Sarajeva. Ova aviolinija je prije svega namijenjena kuvajtskim turistima koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu.
Kuvajt je danas prešao u treću fazu svog ponovnog otvaranja, ponovnim otvaranjem hotela i odmarališta. Kuvajtska uprava za civilno vazduhoplovstvo pokrenula je aplikaciju za putnike koji ulaze i izlaze iz zemlje. Kuwaitmosafer aplikacija pomoći će putnicima da se pridržavaju zdravstvenih pregleda i propisa, rezervaciju termina na šalterima za prijavu i organizaciju zaštitne opreme potrebnu za njihov let. Svi putnici morat će preuzeti aplikaciju, dostupnu na arapskom i engleskom jeziku, i unijeti svoje podatke o letu kako bi rezervirali termin za koronavirusni test.
Kuwait Airways sljedećeg mjeseca nastavlja letjeti za samo nekoliko destinacija, prenosi portal Ex-Yu Aviation. Pored Sarajeva, usluge će se održavati u Amanu, Bahreinu, Bakuu, Bejrutu, Bodrumu, Kairu, Čenaju, Delhiju, Dohi, Dubaiju, Ženevi, Istanbulu, Kočiju, Lahoreju, Londonu, Mumbaju, Minhenu i Trabzonu.