Visa i ‘Odmori u BiH’ pokreću kampanju za promociju turizma

Visa je svojim korisnicima omogućila popust od 10 posto na sve aranžmane rezervirane putem platforme odmoriubih.ba do 31. avgusta

0
1034
Cilj inicijative je promocija lokalnih destinacija i podrška turističkom sektoru BiH

Kompanija Visa, zajedno sa lokalnim timom iz Sarajeva, pokrenula je kampanju ‘Odmori u BiH’, kako bi obezbijedila podršku razvoju lokalnog turizma u Bosni i Hercegovini.
Visa je svojim korisnicima omogućila popust od 10 posto na sve aranžmane rezervirane putem platforme odmoriubih.ba do 31. avgusta.
Cilj inicijative Odmori u BiH je promocija lokalnih destinacija i podrška turističkom sektoru koji je snažno pogođen pandemijom.
“U narednom periodu, svi korisnici Visa kartica imaće priliku da odaberu smješta i turističke ponude i da otkriju ljepote zemlje, uz popust od 10 posto prilikom online rezervacija putem platforme. Bosna i Hercegovina je zemlja sa izuzetnim prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima, od odlaska na more u Neum, do posjeta Sarajevu, Mostaru, Banjaluci, Trebinju, Višegradu, do mnogih drugih mjesta. Zadovoljstvo mi je što i na ovaj način, promocijom web platforme ‘Odmori u BiH’, promovišemo i podržavamo razvoj turističke ponude“, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.
Ipak, dodao je, da bi turistička ponuda napredovala potrebno je da se sistemski veže i za bankarstvo, trgovinu, zanatstvo, a danas posebno važno i za e-commerce, zahvaljujući čemu turizam u svijetu bilježi nevjerovatan rast i omogućava brojne pogodnosti.
“Vjerujem da će ova inicijativa biti uspješna, i da će objediniti ono najbolje što turizam u BIH ima da pokaže i da predstavi u regionu, a potom i u cijelom svijetu“, kazao je Đorđević.
“Naš cilj je povezivanje i zajedničko djelovanje turističkih biznisa na području BiH, ali i prezentacija i promocija turističkih potencijala u našoj zemlji. U trenutku kada je tržište snažno pogođeno posljedicama pandemije virusa Covid-19 te su međunarodna putovanja skoro u potpunosti obustavljena, vjerujemo da je pravi trenutak da se pažnja usmjeri na domaće turiste i poveća svijest o raznolikoj i kvalitetnoj domaćoj ponudi kod stanovnika BiH koji često biraju strane destinacije zbog nedovoljnog poznavanja domaćih. A imamo šta da pokažemo i čime da se ponosimo”, rekao je Nedim Lipa iz Odmori u BiH.