Lanaco na NetWork 9 konferenciji predstavlja nova rješenja za primjenu vještačke inteligencije

0
1193
Kompanija Lanaco je platinum sponzor NetWork 9 konferencije, rečeno je na pres-konferenciji

Network 9 konferencija i ove godine ima veliku podršku jednog od lidera na IT tržištu Bosne i Hercegovine, kompanije LANACO, koja će na događaju biti prisutna kao platinum sponzor.
Predstavnici kompanije LANACO i Microsofta BiH danas su na pres-konferenciji u Sarajevu izrazili zadovoljstvo novom saradnjom. NetWork 9 konferencija je ovim partnerstvom dodatno osnažena, dok LANACO poboljšava svoju prisutnost na ovom najvećem poslovno-tehnološkom događaju koji će biti održan od 27. do 29. marta u hotelu Grand Neum. Između ostalog, biće prisutna i na Business Day-u konferencije, gdje će imati priliku da se predstavi postojećim i poslovnim poslovnim partnerima.
Nina Kremenović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije LANACO, najavila je šta nas to očekuje za vrijeme NetWork 9 konferencije.
“Zahvaljujući činjenici da je LANACO otvorio jedan od najmodernijih DATA centara u zemlji, ali i šire, u mogućnosti smo da napravimo prvu regionalnu SaaS platformu za poslovni softver. Pored dobro poznatih brendova EcoOne i Careoll, u martu ove godine, na Microsoft konferenciji, po prvi put ćemo domaćoj javnosti predstaviti dva nova LANACO proizvoda – SOHO i Station 24, softvere u oblasti hotelijerstva i uslužnih djelatnosti. Posebno nam je zadovoljstvo da je koncept i kvalitet naših SaaS servisa prepoznat i na nekima za nas egzotičnih zemalja, poput Mongolije i Nigerije, gdje smo u procesu definisanja partnerstava“, poručila je Nina.
Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH je također istaknuo prednosti nove saradnje.
“Ove godine kompanija LANACO podržava NetWork 9 konferenciju kao platinum sponzor i drago mi je da je na taj način prepoznala značaj ovog događaja. LANACO je kompanija koja se već odavno istakla na domaćem tržištu kroz svoje usluge i vlastita softverska rješenja i nadamo se da će biti sa nama i u narednom periodu“, kazao je Krivošija.
Na NetWork 9 konferenciji LANACO će najaviti svoja rješenja koja su u uskoj vezi sa primjenom vještačke inteligencije, IoT i Big Data tehnologija koji su danas sve više prisutni, kako na globalnom, tako i na domaćem tržištu.
NetWork 9 konferencija ove godine u preko 80 predavanja donosi posljednje vijesti, teme i trendove vezane za vještačku inteligenciju, Internet of Things, digitalnu transformaciju, moderno radno okruženje, poslovne aplikacije, cloud infrastrukuru, open source softver, sigurnost, naprednu analitiku i poslovnu inteligenciju, DevOps i multi-platformski razvoj.