Libijci žele investirati u BiH, u Bosnalijeku namjeravaju povećati dionički udio

0
1169
Delegacije Ekonomsko-društvenog razvojnog fonda Libije razgovarala sa predstavnicima FIPA-e

U okviru četverodnevne posjete Bosni i Hercegovini, delegacija Ekonomsko-društvenog razvojnog fonda Libije na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Tareqom Elabiadiem posjetila je Agenciju za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) sa ciljem upoznavanja sa mogućnostima ulaganja u Bosni i Hercegovini.
Libijci su pokazali interes za mogućnost povećanja dionički udio u Bosnalijeku d.d. Sarajevo, s obzirom da posjeduju oko 10 posto dionica u ovoj kompaniji.
Predstavnici FIPA-e su upoznali libijsku delegaciju sa mogućnostima ulaganja u Bosnalijek, kao i sa trenutno raspoloživim projektima iz baze projekata kojima raspolaže Agencija, saopćeno je iz FIPA-e
Takođe, informirali su ih o statusu stranih investitora, pravima i obavezama, te pozvali da se obrate FIPA-i za sve dodatne informaciji vezano za ulaganja i projekte.
Ekonomsko-društveni razvojni fond Libije je državna institucija koja investira u turizam, industriju, infrastrukturu i drvni sektor u Libiji, ali i inostranstvu. Najveći broj projekata su realizirali u Egiptu, a planiraju ulagati i u Bosni i Hercegovini.