Schneider Electric predstavio infrastrukturu budućnosti

Novi pristup stvara održivu i otpornu urbanu infrastrukturu koja pridonosi ubrzanju globalne dekarbonizacije, ali i promovira bolju kvalitetu života

0
440
Paket integriranih rješenja za zelenu urbanizaciju, eMobilityi borbu protiv negativnih klimatskih promjena

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, predstavio je Infrastrukturu budućnosti, paket integriranih rješenja za stvaranje pametne i ekološki učinkovite infrastrukture.
Infrastruktura budućnosti je snažan i cjelovit odgovor na buduće energetske zahtjeve poslovanja i ekonomije koji ujedno odgovara i na sve izazove globalne urbanizacije kao i negativne klimatske promjene. Integrirana rješenja kompanije Schneider Electric obuhvaćaju softver koji pruža vrijedne analitičke podatke iz prikupljenih podataka, usluge koje će poboljšati svakodnevne operacije i održati kontinuitet poslovanja kao i rješenja za električna vozila. Paket sačinjavaju zelene tehnologije i programi koji za cilj imaju olakšati i ubrzati energetsku tranziciju.
“U doba klimatskih promjena, intenziviranja prirodnih nepogoda i sve brže urbanizacije, infrastrukturni sistemi su pod sve većim pritiscima i sve im je teže pouzdano pružati usluge. S obzirom da se urbano okruženje također uvelike oslanja na sposobnost infrastrukture da se nosi s elektrifikacijom javnog prijevoza, potrebna nam je zelena revolucija u infrastrukturi kako bismo održali protok energije, zadržali promet i zaštitili poslovanje i društvo od klimatskih promjena“, izjavio je Frédéric Godemel, izvršni potpredsjednik u kompaniji Schneider Electric, zadužen za energetske sustave i usluge.
Ekstremne vremenske nepogode sve su češći uzrok zastoja u isporuci energije, vode i novih problema u prometnoj infrastrukturi. Trošak takvih poremećaja godišnje iznosi 300 milijardi dolara. Takav podatak dodatno ukazuje kako je otporna i niskougljična infrastruktura sve potrebnija.
Osmišljena upravo za urbanu infrastrukturu, Infrastruktura budućnosti kompanije Schneider Electric sastoji se od skupa IoT softverskih rješenja koja vlasnicima infrastruktura pomažu u postizanju održivog razvoja za sve. Infrastruktura budućnosti sastoji se od:
• EcoStruxure™ for E-mobility: cjelovito mrežno rješenje koje ide korak više od punjača za električna vozila koja je jednostavno postaviti. To je rješenje koje zgradama omogućava pouzdanu opskrbu energijom te pruža vozačima e-vozila iskustvo jednostavnog pristupa napajanju.
• ETAP Train Power Simulation – eTraX™: provjereni, fleksibilni i intuitivni softverski alati za dizajn, analizu i upravljanje istosmjernom i izmjeničnom željezničkom infrastrukturom uz pomoć ETAP-a (softvera primjenjivog na svim platformama).
• AVEVA UnifiedOperations Centre: središnja točka za operatere infrastrukture, preobražava ‘sobu za nadzor’ (tzv. Control room) u radno okružje koje potiče suradnju.
• EcoStruxure™ Energy andSustainabilityServices: stručne usluge iz područja energetike i ekologije, koje pomažu tvrtkama u pretvaranju potrošnje energije u stavku koja se može kontrolirati i učinkovitije koristiti te im tako pomaže i u ostvarenju ciljeva održivosti.
• EcoStruxure™ MicrogridAdvisor: softver za upravljanje energijom na strani potražnje, smješten na internetu (u oblaku). Omogućuje korisnicima prikupljanje podataka, automatsku optimizaciju distribucije energije, uz pomoć prognostičkih algoritama.
Uz navedeno, tu je i višestruko nagrađivana tehnologija kompanije Schneider Electric, a radi se o srednjenaponskoj sklopnoj opremi koja kao izolator koristi čisti zrak umjesto opasnog plina supornogheksaflorida (SF6). Riječ je o uređajima SM AirSeT™ i RM AirSeT™ MVkoji predstavljaju ekološku i digitaliziranu alternativnu tradicionalnim tehnologijama te omogućuju stvaranje još održivijih infrastrukturnih projekata.