Lidl dolazi u Sarajevo i BiH, moguća investicija 700 miliona eura

0
598
Njemački Lidl planira otavranje nekoliko svojih trgovina na području BiH

Njemački trgovački gigant Lidl bi mogao doći u Sarajevo i u Bosnu i Hercegovinu u toku ove godine, izjavio je načelnik sarajevske Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić u razgovoru s novinarima.
“Jutros sam imao jedan sastanak sa delegacijom Kantona Sarajevo. U pitanju je ulaganje u jedan objekat gdje bi se trebao smjestiti njemački Lidl. Dao sam prijedlog gdje bi se jedan takav lanac i objekat mogao naći u Starom Gradu. Međutim, dao sam do znanja da to ne zavisi samo od Općine Stari Grad, već i do kantonalnih zavoda koji moraju dati određena pozitivna mišljenja. Stari Grad je takva općina gdje za bilo kakvo građenje morate dobiti odobrenja raznih institucija. Ukoliko dođe do dogovora svih strana, Lidl bi mogao doći u Stari Grad, ali i čitavu Bosnu i Hercegovinu u toku ove godine. Potrudit ću se da jedna takva njemačka kuća dođe u Stari Grad, Sarajevo i BiH”, izjavio je načelnik Hadžibajrić.
On je dodao da njemački Lidl trenutno traži pogodne lokacije, a spreman je da u BiH i u Sarajevo investira oko 700 miliona eura.
Hadžibajrić nije želio otkrivati lokacije o kojima je riječ no ipak je kazao da se radi o dvije lokacije te kako Općina Stari Grad nije jedina u kojoj Lidl traži pogodne lokacije za otvaranje svojih objekata.