Loading konferencija u Sarajevu 5 – 6. oktobra

0
1196
Loading konferencija donosi novo iskustvo za ljubitelje game i animation industrije u BiH

Prvi oktobarski vikend u Sarajevu rezervisan je za Loading game development & animation konferenciju, powered by Telemach.
Ova izrazito mala industrija u BiH, ali ogromna u svijetu, uz zajedničku kooperaciju nekih od najboljih game dizajnera, developera i artista iz BiH i regije pokušat će prvog dana konferencije u hotelu Hills postaviti konkretne prve velike korake, te ciljeve ka njenom razvoju u BiH.
U subotu 5. oktobra, najveći game dizajn kreatori iz BiH i regiona, te sjajni veterani ove industrije iz Beograda i Zagreba govorit će o svojim počecima i velikim postignućima u svijetu koja su značajno uticala na ekonomiju i reputaciju zemalja iz kojih dolaze.
Loading konferencija imat će sjajne game development radionice, predavanja o tehnologiji, zabavi i dizajnu, te sesije Q&A gdje će govornici biti neki od najboljih stručnjaka ove industrije. Nekoliko studija će na startup prezentacijama konferencije prikazati svoje projekte i podijeliti svoja iskustva. Neki od tih projekata su vrijedni desetinama hiljada eura, dok su neki vrijedni čak i nekoliko desetina miliona eura.
Damir Đurović, CEO Reboota iz Hrvatske kao najzasluženija osoba za gaming industriju u regionu će uz bh. profesionalca gaming industrije Hasana Bajramovića biti u centru pažnje ovog najboljeg poslovnog i gaming događaja u BiH. Oči krativaca bit će posebno usmjerene ka Anti Juričiću, legendi, koji je radio na kreaciji najvećih heroja Marvela i Disneya, a kada je film i animacija u pitanju. Njegovim vještinama nisu mogle da odole najmoćnije studije svijeta filma i animacije pa zasigurno neće ni učesnici Loadinga.
Drugi dan Loadingovog eventa koji je pod pokroviteljstvom njegovog najsnažnijeg partnera Telemacha održat će se prvi veliki bh. turnir u gamingu sa najvećim zvijezdama iz gaming i youtube svijeta. Takmičari će proći kroz tri nevjerovatne faze video igara, boriti se jedni protiv drugih, te će na taj način pokušati pokazati zašto je gaming zaista tako zabavan i popularan u BiH, ali i u cijelom svijetu.
Također, drugog dana Konferencije pored Colosseum arene i takmičenja gamera, bit će upriličen i car show u organizaciji youtubera Dragon Garage.