Lumiwings od juna uvodi letove Foggia – Mostar

0
259
Letovi Lumiwings-a za Mostar uvode se od 3. juna, održavat će se dva puta nedjeljno

Lumiwings će ovog ljeta početi sa letovima od Foggie, oko 380 kilometara istočno od Rima, do Mostara. Letovi će biti pokrenuti 3. juna i održavat će se dva puta nedjeljno, srijedom i subotom. Ulaznice će biti u prodaji preko sajta Lumiwings-a kasnije ove nedelje.
Generalni direktor aerodroma Foggia Antonio Maria Vasile, rekao je da će ova aviolinija prvenstveno služiti hodočasnicima koji posjećuju Međugorje kod Mostara.
Dimitris Kremiotis, odgovorni menadžer u Lumiwingsu, dodao je da je Aerodrom Foggia u usponu te da ohrabruje što će biti uključena i važna destinacija za vjerski i kulturni turizam poput Mostara, koji je sa Starim mostom i Starim gradom u UNESCO-u naveden kao mjesto svjetske baštine s lokalitetima Gargano i Puglia.
Lumiwings je grčki avioprevoznik koji posluje u Italiji. Ima flotu od dva aviona, sa jednim Boeingom 737-300 i jednim B737-700. Prošle godine ovaj avioprevoznik je obavljao letove u ime Air Serbia.
Aerodrom Mostar na ovaj način osigurava nove redovne letove, nakon što je prošle nedjelje Aeroitalia započela dvije nedjeljne rotacije iz Forlija sa avionom ATR72-600, piše specijalizirani portal Ex-Yu Aviation News.