Mahathir najavio dolazak malezijske delegacije na Sarajevo Halal Fair

0
679
Bukvić malezijskom premijeru Mahathiru predstavio Sarajevo Halal Fair

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić najavio je danas u Kuala Lumpuru održavanje ‘Sarajevo Halal Fair-a’, međunarodnog sajma halal industrije, koji će se od 27. do 29. septembra održati u bh. prijestolnici.
Ovom prilikom Bukvić se susreo i sa novoimenovanim malezijskim premijerom Tun Mahathir bin Mohamadom i predstavio mu privredne potencijale BiH zemalja u regionu Jugoistočne Evrope kao i predstojeći Sarajevo halal sajam.
“Premijer Mahathir, kao dokazani prijatelj BiH, potvrdio je dolazak privredne delegacije u septembru na Sarajevo halal sajam, a sam premijer će se učesnicima Sajma obratiti putem video linka. Također, imali smo veoma uspješne sastanke i sa čelnim ljudima iz malezijske Trgovačke i industrijske komore, malezijske Korporacije za razvoj vanjske trgovine – MATRADE, Korporacije za razvoj halal industrije, te predstavnicima nekih od najvećih kompanija iz ove zemlje”, izjavio je Bukvić.
Susretu sa Tun Mahathir bin Mohamadom prisustvovali su i bh. ambasador u Maleziji Emir Hadžikadunić, dr. Selma Kalota i Mirza Vejzagić iz BBI VIP Business Cluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here