Mak Zara prva u BiH dobila svoj AR filter na Instagramu

0
702
Mak Zara dobila AR filter za korisnike Instagrama: Enis Bešlagić i Amina Kajtaz (MZ filteri)

ak Zara, domaći proizvođač pralina i čokolada vrhunskog kvaliteta, dobila je svoj AR (augmented reality) filter za korisnike Instagrama, realizujući tako kao prvi bosanskohercegovački brend, ovu vrstu inovacije u digitalnom marketingu.
“Želimo biti prvii u primjeni digitalnih inovativnih marketing rješenja. Do sada niti jedan brend iz BiH nije koristio AR u digitalnoj komunikaciji. Od svjetskih brendova AR su nedavno primijenili Louis Vuitton i Barbie. AR je realiziran u suradnji sa agencijom UpTrend sa kojom smo također prije dvije godine uradili i prve bh. viber stickere ‘Zlatna džezva’. Reakcije fanova Mak Zare su odlične. Filter na temu novogodišnjih praznika je korišten i prikazan 50.000 puta u samo tri dana koliko je aktivan na Instagramu”, kazao je Armin Hodžić, direktor kompanije Mak Zara.
AR (augmented reality) – proširena stvarnost, je jedna vrsta umjetne inteligencije. AR tehnologija putem aplikacije kroz zaslon nekog uređaja, najčešće mobilnog telefona, omogućava da vidimo elemente koji ne postoje u stvarnom životu.
“Filter Mak Zare mogu koristiti svi korisnici Instagrama i to na više načina. Svima onima koji prate Mak Zara stranicu, filter će se pojaviti prilikom kreiranja Story-a. Oni koji nas ne prate mogu preuzeti filter na stranici Mak Zara”, pojašnjavaju u kompaniji.