Marko Feher svečano otvorio 42. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

0
1896
Marko Feher se publici u Sarajevu predstavio novom kolekcijom 'Kozara Ethno Fusion'

Nakon tri godine odsustva sa BH modne scene, na velika vrata se vratio Marko Feher sa samostalnom revijom, kojom je 14. aprila u prostoru kultnog vizionarskog Muzeja Ars Aevi’, svečano otvoreno 42. izdanje najvećeg modnog događaja u Bosni i Hercegovini, NIVEA BH Fashion Week Sarajevo.
Retrospektivno gledano, Marko se predstavio cijeloj regiji u ove tri godine, prezentovao se na LSE London Fashion Show, radio internship za svjetska imena mode, stekao nova znanja i vještine ali nikako nije zaboravio korjenje i mjesto odakle potiče, našu BIH, što je pokazao i novom kolekcijom ‘Kozara Ethno Fusion’ koja se bavi tradicionalnim motivima i ornamentikom sa područja Kozare kako i samo ime kaže.
“Kroz kolekciju se prožimaju nosivi komadi što je i bio cilj projekta, komadi na kojima preovladavaju pojasevi, širi krojevi koji ne prate liniju tijela, marame, šeširi, te motive tradicije. Kroz tradicionalnu mušku i žensku nošnju dosta se pojavljuju pojasevi, falde, neobični ukrasi ručnim radom i svi su oni prenešeni na savremenu verziju ali u savremenom obliku”, izjavio je Marko Feher.
Muziku inspirisanu tradicijom za potrebe ove revije je radio Petar Topalović iz grupe Sopot, za izgled modela se pobrinuo make up artist Adi Hasić, dok su reviju nosili modeli agencije ABC Models Mgmt International.
Inače, sedmica mode koja svake sezone donosi nove kolekcije najpoznatijih modnih dizajnera traje do 17. aprila na tri poznate lokacije (Ars Aevi, Hotel Holiday i Alta Shopping Centar), u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji modne agencije ABC Models Mgmt International.