Međunarodni sajam ISPLORI 2018 u Sarajevu od 8. do 13. maja

0
1059
Sajam 2018 održat će se od 08. do 13. maja u Olimpijskoj dvorani J.A.Samaranch – ZETRA u Sarajevu

Međunarodni investicijski sajam sporta, sportske opreme, lova i ribolova – ISPLORI 2018 održat će se od 08. do 13. maja 2018. godine u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch – ZETRA u Sarajevu.
Sarajevo, kao olimpijski grad kao i cijela BiH, prepoznati su od strane organizatora kao izuzetan potencijal za razvoj sportske industrije te su među mnoštvom lokacija, izabrani kao prva lokacija održavanja sajma koji je planiran da se održi i u drugim evropskim gradovima, kao što je u Kelnu u decembru 2018. godine.
U okviru sajma ISPLORI, na površini od 15.000 metara kvadratnih, bit će predstavljeno 80 sportskih disciplina, a izlagači će imati priliku posjetiteljima prikazati svoja postignuća u različitim oblastima sportske industrije, od sportske infrastrukture, opreme za sportske objekte, opreme za sportistel, lovce, ribolovce.
U okviru sajma će 10. maja biti organiziran Business day, koji će na jednom mjestu okupiti predstavnike lokalnih i poslovne zajednice koji će biti u prilici predstaviti svoje projekte vezane za sport, rekreaciju, sportsku industriju zainteresiranim investitorima iz cijelog svijeta.
Planirano je da tokom trajanja sajma ISPLORI svaki dan budu održana naučna predavanja u okviru kojih će zainteresiranim biti predstavljena najnovija tehnička dostignuća u proizvodnji sportske opreme, pravilnom korištenju sportske opreme, kao i predavanja medicinskih stručnjaka iz oblasti rehabilitiacije, psihologije i psihoterapije, fizikalne terapije u sportu, kao i pravilne ishrane sportista. Očekuje se da će na sajmu ISPLORI učestvovati više od 500 izlagača iz BiH, regiona i svijeta. Posjetitelji Sajma će, osim u obilasku štandova, imati priliku uživati i u različitim zabavnim sadržajima namjenjenim svim generacijama, od najmlađih do posjetitelja starije životne dobi. Također, posjetitelji i učesnici Sajma imat će priliku družiti se sa poznatim bh. sportistima koji su ostvarili značajne rezultate na domaćoj i na međunarodnoj sportskoj sceni.
Organizator Sajma je Agencija za promociju sporta ISPLORI sa centralnim sjedištem u SR Njemačkoj.
Više informacija o mogućnostima učestvovanja na Sajmu ISPLORI 2018 na web stranici: www.isplori.ba