Otvoren novoizgrađeni Biznis centar Općine Zavidovići

0
625
Premijer Novalić je s načelnikom Mujanovićem otvorio i novoizgrađeni Biznis centar Općine Zavidovići

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić sastao se danas, na Dan općine Zavidovići, s načelnikom ove općine Hašimom Mujanovićem i njegovim saradnicima u Zavidovićima.
Sastanku su prisustvovali i federalni ministar prostornog uređenje Josip Martić, ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona Azra Sinanović, te predstavnici Sindikata radnika Krivaje.
U razgovoru s rukovodstvom ove općine, naglašeno je da je Vlada Federacije BiH i dosada pomagala Zavidovićima, te da će s podrškom nastaviti i ubuduće.

Novalić je rekao da Vlada FBiH radi na rješavanju problema radnika Krivaje

Premijer Novalić se, nakon sastanka u Općini, obratio okupljenim radnicima Krivaje ispred općinske zgrade kojima je ukazao na dosad poduzete aktivnosti i napore Vlade FBiH u rješavanju njihovog statusa. Tom prilikom odgovarao je i na pojedinačna pitanja radnika. Istaknuto je da Vlada FBiH intenzivno ulaže napore u rješavanju naslijeđenog problema radnika Krivaje, a osim pitanja o rješavanju statusa ove kompanije, radnici su bili zainteresirani i za izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u FBiH.
Nakon toga, premijer Novalić je s načelnikom Mujanovićem otvorio i novoizgrađeni Biznis centar Općine Zavidovići, koji je uspostavljen zahvaljujući sredstvima Vlade Federacije BiH izdvojenim za podršku ovoj općini.