Mercedes kroz tri godine napušta osnovnu A i B klasu

0
102
Mercedesovi popularni automobili A i B (na slici) klase nakon 2025. godine više se neće proizvoditi

U skladu s nedavno predstavljenom strategijom, kojom se želi pozicionirati kao najvrjednija marka za luksuzna vozila na svijetu, Mercedes ima plan izbaciti iz ponude svoje najmanje i najpristupačnije modele.
Mercedesovo je vodstvo tako odlučilo da će premium automobile svrstavati u čak tri luksuzna razreda: Top-End Luxury, Core Luxury te Entry Luxury, kao i da će uvesti novi marku, luksuzniju i od Maybacha – Mythos.
Sve ovo očito znači potpunu promjenu fokusa, a njemački Handelsblatt doznaje kako u gami Mercedes-Benza već kroz tri godine više neće biti mjesta za najpristupačnije modele. Popularni gradski i obiteljski automobili A i B klase nakon 2025. godine više se neće proizvoditi, ako je vjerovati izvorima ove novine, penosi Autonet.hr. Tako bi kao ‘ulazni’ modeli u asortimanu mogli ostati tek CLA i CLA Shooting Brake.
Kraj A i B klase ne znači i potpuno napuštanje ovog segmenta. Isti izvor navodi i kako će zbog velikog interesa kupaca u ponudi do daljnjega ostati SUV izvedbe. Dakle, GLA i GLB nastavljaju dalje kao glavni predstavnici manjeg segmenta, a navodno će dobiti i po barem jednu novu generaciju, prije nego ih se potpuno zamjeni električnim modelima iz linije EQ.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here