Merkur BH osiguranje od sada posluje pod nazivom Vienna osiguranje

0
5358
Ambasador Austrije u BiH Martin Pammer, Gabor Lehel i Sabina Mujanović na svečanosti u Vijećnici

Vienna osiguranje naziv je pod kojim će Merkur BH osiguranje od sada poslovati na tržištu Bosne i Hercegovine.
Uprava kompanije koja je jedna od vodećih u segmentu životnih osiguranja u našoj zemlji, sinoć je ozvaničila početak nove ere u poslovanju pred brojnim zvanicama, klijentima, predstavnicima medija i partnerskim kompanijama u prekrasnom ambijentu sarajevske Vijećnice.
Uz novi naziv, sadržajni i vizuelni rebrending, Vienna osiguranje je okončala proces integracije u Vienna Insurance Group (VIG) – najveću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi,koja u preko 50 kompanija širom svijeta te preko 25.000 zaposlenih bilježi godišnji premijski prihodi veći od devet milijardi eura.

Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja

“Sretna sam da su naši dosadašnji uspjesi prepoznati i u internacionalnim okvirima te nagrađeni na način kako smo sebi i našim klijentima samo mogli poželjeti. Naime, pridruživanje timu najboljih, grupaciji VIG koja je sinonim stabilnosti i stručnosti u pružanju finansijske zaštite od rizika, garant je našeg još uspješnijeg poslovanja u budućnosti. Uz višestoljetnu tradiciju i ekspertizu naše matične kompanije sa sjedištem u Beču te uz već postojeću poslovnu orijentaciju kojom pomjeramo shvatanje života na viši nivo, nudeći različite usluge tokom cijelog trajanja osiguranja, našim osiguranicima želimo učiniti dostupnim što veći broj proizvoda kreiranih u skladu sa evropskim i svjetskim standardima”, kazala je Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja u Bosni i Hercegovini.

Gabor Lehel zvanicama je prezentirao novi naziv i korporativni dizajn Vienna osiguranja

O novom nazivu i korporativnom dizajnu zvanice je detaljnije upoznao Gabor Lehel, predsjednik Nadzornog odbora Vienna osiguranja.
“Odabir novog naziva nije bio težak zadatak te smo ga zajedno sa kolegama u Sarajevu jako brzo usaglasili”, rekao je Lehel te dodao je ova kompanija jedan od vodećih osiguravatelja na tržištu životnog osiguranja, sa jedinstvenim pristupom u promicanju zdravog stila života, a sve u cilju povećanja kvalitete života građana BiH.
Lehel je zaključio da je logičan izbor bio da takva kompanija nosi snažan i jedinstven naziv odnosno da bude imenovana prema Vienna (Beču) sjedištu njihove grupacije i gradu koji već duži niz godina nosi titulu najpoželjnijeg grada za život na svijetu.
Vienna osiguranje nastavlja svoje poslovanje nepromijenjeno tj. kao samostalna kompanija na tržištu BiH, prisutna na istim lokacija kao i do sada te identične organizacione i kadrovske strukture. Također, zadržavajući fokus na podsticanju prevencije i izgradnje zdravog životnog stila, ostao je nepromijenjen i dosadašnji slogan kompanije ‘Danas za Vaše sutra’.
“Uz novi korporativni identitet, kreativna rješenja kao i TV spot koji osvaja ‘na prvu’, donosimo profesionalnu svježinu na tržište osiguranja u BiH. Istovremeno, otvaranjem na društvenim mrežama, implementacijom on-line shopa, mogućnošću on-line prijave osiguranih slučajeva, inovativnim proizvodima osiguranja i digitalnim kanalima prodaje, uspostavljamo još efikasnije načine komunikacije sa našim osiguranicima i partnerima te nudimo veći kvalitet usluga”, istakla je Mujanović.
Ova osiguravajuća kuća tokom 15 godina poslovanja postala je jedna od vodećih u segmentu životnih osiguranja sa najvećom mrežom prodajnih partnera u finansijskom sektoru u BiH. Tokom 2017. godine, kompanija je svrstana među TOP 3 u BiH s više od 219.000 zaključenih ugovora o osiguranju i gotovo 155 miliona KM aktive.