Microsoft otkrio redizajnirani izbornik Start u Windowsima 10

0
1775
Microsoft je na službenim stranicama objavio datum koji označava kraj podrške za Windows 10 Home i Pro

Microsoft je na svom službenom blogu najavio kako će izgledati osvježeni izbornik Start u novoj insiderskoj inačici Windowsa, te najavio još ponešto manjih nadogradnji.
U novoj inačici, Windows 10 Insider Preview Build 20161, glavna će promjena biti primijenjena na izbornik Start. Iz njega neće, kao što se pominjalo, nestati pločice (Tiles), već će one biti pomalo redizajnirane da se uklope u postojeće sučelje, bez obzira odlučio se korisnik za obični ili tamni način rada. Tako će pločice u glavnom izborniku novih Windowsa imati jednoobrazni izgled, s podlogom koja će pratiti odabranu temu uz poluproziran izgled – nasuprot do sada neprozirnim i raznobojnim pločicama.
Osim što će se prilagođavati tamnom načinu rada, izbornik Start bit će moguće bojom prilagoditi vlastitim željama. U izborniku Settings > Personalization > Color nalazit će se opcija za dodavanje obojenog ‘akcenta’ izborniku Start, taskbaru i akcijom centru, tj. glavnim elementima korisničkog sučelja na radnoj površini. Tamo će biti moguće odabrati u kojem tonu će se poluprozirni elementi prikazivati, kako bi se bolje uklopili u, primjerice, pozadinsku sliku koju si je korisnik postavio, piše Bug.hr.
Od ostalih najavljenih novosti pomenimo novu funkcionalnost koja ističe dobru suradnju Windowsa 10 i preglednika Edge. U ovoj insiderskoj verziji prvi će puta biti omogućeno prebacivanje među tabovima u pregledniku kombinacijom tipki ALT+TAB. Microsoft najavljuje kako će svaki otvoreni tab u Edgeu sada iskakati kao zaseban prozor.