MOL Grupa pomaže u borbi protiv koronavirusa

0
849
MOL Hygi je zasad dostupan u 2-litarskim plastičnim bocama za recikliranje

MOL Grupa započela je novu proizvodnju dezinfekcijskih tekućina za ruke i površine kako bi se nadomjestio nedostatak takvih trenutačno iznimno potrebnih sredstava za zaštitu od koronavirusa.
INA u Hrvatskoj će proizvesti 50.000 litara sredstava, a dnevna proizvodnja u Mađarskoj iznosi također 50.000 litara. Proizvodnja je također pokrenuta i u Slovačkoj gdje će se proizvoditi 6-8.000 litara proizvoda dnevno.
Proizvođač maziva i član grupe MOL Lub prenamijenio je proizvodnju linije za pranje vjetrobranskog stakla u tvornici Almasfuzito u samo tjedan dana. Pogon trenutačno radi 24 sata, svih sedam dana u tjednu u tri smjene, proizvodeći dnevnu zapreminu od 50.000 litara jako traženih sredstva – čime MOL značajno doprinosi poboljšanju naporima u borbi protiv posljedica uzrokovanih koronavirusom.
Hemijske formule za dva nova proizvoda stvorene su na temelju preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), te su testirani i odobreni u rekordnom vremenu od strane Nacionalnog instituta za farmaciju i prehranu u Mađarskoj, a s obzirom na situaciju sa širenjem opasne zaraze COVID-19. Etanol za proizvodnju sredstva za dezinfekciju ruku pribavlja se u Mađarskoj.
MOL Hygi je zasad dostupan u 2-litarskim plastičnim bocama za recikliranje, ali od sljedećeg mjeseca isporučivat će se i u manjim dimenzijama u Mađarskoj.
MOL Grupa također je započela proizvodnju sredstava za dezinfekciju i u Slovačkoj i Hrvatskoj. U Hrvatskoj proizvodnju nosi INA, hrvatska članica koncerna, a u Slovačkoj VURUP, također članica MOL Grupe.