MOL uvršten među najbolje na ljestvici održivosti

0
221
MOL Grupa u prvom kvartalu ostvarila čistu CCS EBITDA od 664 miliona USD, godišnji rast 7%

MOL je ponovno ispunio uvjete za uvrštenje u Dow Jones svjetski indeks održivosti (DJIO) u kategoriji Istraživanja i proizvodnje nafte i plina te Integrirane naftno-plinske kompanije nakon postupka evaluacije za 2020. godinu.
Ovo je peta godina zaredom u kojoj je MOL prepoznat po svojoj vodećoj ulozi u korporativnoj održivosti te uvršten u Dow Jones svjetski indeks održivosti. Nakon provedene godišnje procjene održivosti, MOL je nastavio popravljati svoje rezultate u usporedbi s prethodnim godinama te je na temelju rezultata održivosti uvršten u 10% najboljih kompanija koje se bave istraživanjem i proizvodnjom nafte i plina te integriranih naftno-plinskih kompanija diljem svijeta.
MOL ostaje jedan od predvodnika u održivosti u Srednjoj Evropi te je jedina kompanija u indeksu evropskih zemalja u razvoju.
“Uvrštenje u DJIO važno je postignuće, ali i više od toga, ono je odraz napora naših radnika i partnera budući da svi marljivo radimo na transformiranju MOL Grupe dok smo na putu prema niskougljičnom društvu“, rekao je József Simola, finansijski direktor MOL Grupe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here