MOL uvršten među najbolje na ljestvici održivosti

0
354
MOL Grupa u prvom kvartalu ostvarila čistu CCS EBITDA od 664 miliona USD, godišnji rast 7%

MOL je ponovno ispunio uvjete za uvrštenje u Dow Jones svjetski indeks održivosti (DJIO) u kategoriji Istraživanja i proizvodnje nafte i plina te Integrirane naftno-plinske kompanije nakon postupka evaluacije za 2020. godinu.
Ovo je peta godina zaredom u kojoj je MOL prepoznat po svojoj vodećoj ulozi u korporativnoj održivosti te uvršten u Dow Jones svjetski indeks održivosti. Nakon provedene godišnje procjene održivosti, MOL je nastavio popravljati svoje rezultate u usporedbi s prethodnim godinama te je na temelju rezultata održivosti uvršten u 10% najboljih kompanija koje se bave istraživanjem i proizvodnjom nafte i plina te integriranih naftno-plinskih kompanija diljem svijeta.
MOL ostaje jedan od predvodnika u održivosti u Srednjoj Evropi te je jedina kompanija u indeksu evropskih zemalja u razvoju.
“Uvrštenje u DJIO važno je postignuće, ali i više od toga, ono je odraz napora naših radnika i partnera budući da svi marljivo radimo na transformiranju MOL Grupe dok smo na putu prema niskougljičnom društvu“, rekao je József Simola, finansijski direktor MOL Grupe.