Na Bjelašnici se gradi Nomad, novi wellness&spa i apart-hotel

0
2608
Nomad, novi wellness&spa i apart-hotel gradi se neposredno uz skijašku stazu olimpijske Bjelašnice

U blizini skijaške staze na Bjelašnici počela je izgradnja novog wellness&spa hotela i apart-hotela simboličnog naziva – Nomad. Ovo mjesto nudi sve što moderni nomadi žele: prirodu u dobrom društvu.
Objekat će u svom sastavu imati 51 dizajniranu hotelsku sobu. Osim toga, na raspolaganju je i 60 apartmana, koje će njihovi budući vlasnici, prema jedinstvenom profit-share konceptu, ukoliko žele, moći iznajmljivati tokom 11 mjeseci. Tu je i cijeli niz profesionalnih usluga, koje će uveliko poboljšati kvalitetu boravka i života gostiju hotela i vlasnika apartmana na planini.
Priliku za rad i profesionalni razvoj u hotelu Nomad će dobiti oko 60 zaposlenika. Kako bi svoju ponudu učinili cjelovitom te podržali i promovirali lokalne proizvođače, hotel će u svakodnevnom poslovanju nastojati koristiti što više autentičnih proizvoda s Bjelašnice, što daje dodatnu vrijednost cijelom projektu.

Prvi gosti u hotelu Nomad očekuju se krajem 2021. godine

Koncept i studiju izvodljivosti hotela Nomad radili su domaći i strani konsultanti, uz tehničku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Jedinstveno dizajnersko i karakteristično arhitektonsko rješenje, koje se potpuno integrira u okoliš, potpisuje tim vrhunskih arhitekata iz Bosne i Hercegovine, Vedad Kasumagić i Feđa Hadžibegović, a za enterijerska rješenja zaduženi su Nedžad Hrelja i Lada Maglajlić.
Prve goste u hotelu Nomad očekivati je krajem 2021. godine, kada je planirano ‘soft’ otvaranje hotela. U punom kapacitetu Nomad bi svoje posjetioce trebao dočekati u ljeto 2022. godine.