Na Sberbank BH bankomatima isplata gotovine bez kartice

0
1224
Usluga mCash dostupna je putem Sberbank aplikacije mobilnog bankarstva

Sberbank BH uvodi mCash uslugu, koja omogućava podizanje gotovine na bankomatima bez korištenja kartice i PIN-a. Usluga mCash dostupna je putem Sberbank aplikacije mobilnog bankarstva, a sve što klijentu treba je mobilni telefon.
“Često nam se desi da zaboravimo novčanik ili ključeve, pa se nađemo u neugodnoj situaciji. Ali vrlo rijetko zaboravimo mobilni telefon. Zbog toga putem mobilnog bankarstva našim klijentima nudimo modernu uslugu koja olakšava podizanje novca na bankomatima”, izjavio je Vedran Peršić, direktor Marketinga i komunikacija Sberbank BH.
On je dodao da je korištenje mCash-a jednostavno. U aplikaciji ukucate iznos koji želite podići, i aplikacija generiše kod. Taj kod možete iskoristiti na bankomatu, ili ga proslijediti nekome kome želite poslati novac.
Generisanjem koda unutar mobilnog bankarstva, može se pristupiti tekućem računu na bankomatu i obaviti bilo koja novčana transakcija. Kod se dobija tako što se u Sberbank mobilnoj aplikaciji odabere opcija mCash. Zatim se ukuca iznos koji želimo podići ili poslati nekome, te odaberemo opciju ‘generiši kod’. Odmah potom na ekranu mobilnog bankarstva se pojavi 8-cifreni broj (kod) koji važi dva sata, i sa kojim se ide na bankomat.
Kod se može generisati u bilo koje doba dana ili noći, bez ograničenja, pod uslovom da klijent ima dovoljno sredstava na tekućem računu za željenu transakciju. Usluga je besplatna za prvih šest mjeseci i klijentima banke dostupa od ponedjeljka, 09.07.2018. godine, saopćeno je iz Sberbank BH.