Najmoćniji do sada: Huawei MatePro 10 stigao na tržište BiH

Huawei Mate Pro 10 koristi prvu specifičnu mobilnu umjetnu inteligenciju Neural Network Processing Unit, čime pokreće novu eru pametnih telefona

0
1902
Najjača karika Huawei Mate Pro 10 je svakako Artificial intelligence

Kompanije Huawei BiH i BH Telecom večeras su u Sarajevu premijerno u Bosni i Hercegovini, a nakon svjetske premijere u Minhenu, predstavili najnoviji model iz Huawei porodice, Huawei Mate Pro 10. Ovaj uređaj koristi prvu specifičnu mobilnu umjetnu inteligenciju Neural Network Processing Unit, čime pokreće novu eru pametnih telefona.
Huawei Mate 10 Pro ima inovativni mobilni čipset Kirin 970, a ovaj uređaj odlikuje unaprijeđena kamera sa dvostrukim sočivom, koja je plod nastavka uspješne saradnje sa prestižnom kompanijom Leica. Telefon posjeduje dugotrajnu i snažnu bateriju, a otporan je na vodu i prašinu.
“Huawei Mate Pro 10 je uređaj koji prevazilazi sva dosadašnja tehnička dostignuća u svijetu mobilnih telefona i predstavlja besprijekorno inteligentno mobilno iskustvo. Njegova najjača karika je svakako Artificial intelligence, koja uz podršku NPU čipa, optimizira svaki aspect korištenja pametnog telefona. Osim toga, nastavak suradnje s kompanijom Leica, pruža novo iskustvo uživanja i stvaranja najboljih trenutaka i daje 360 razloga da Mate Pro 10 bude vaš izbor”, rekao je Dalibor Ritan, direktor prodaje kompanije Huawei BiH.
Huawei BiH je prilikom lansiranja svog novog modela na bh. tržište ponovo udružio snage sa vodećim telekom operaterom u BiH, stoga će ovaj model biti dostupan u eksluzivnoj ponudi BH Telecoma.
“Naši korisnici već su navikli da BH Telecom uvijek nudi više i samo najbolje tehnološke inovacije. Huawei Mate Pro10 je zasigurno jedna od njih. Ovaj pametni uređaj u isto vrijeme utjelovljuje ljepotu, snagu i inovativnost i zaista je sjajan premium smartfon koji će posebno oduševiti tehnoentuzijaste koji od telefona zahtjevaju sofisticiranost i jednostavnost uz vrhunske performanse. Naša kompanija će se pobrinuti da bude dostupan korisnicima, uz mogućnost kupovine na rate, od 12 do 24 mjeseca”, kazao je Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja u BH Telecomu.
Tokom večeri, organizirana je i nagradna igra za predstavnike medija, a najsretniji od njih postao je vlasnik novog Huawei Mate Pro 10. Druženje za mnogobrojne zvanice i goste nastavljeno je uz muziku i nastup karizmatične makedonske pjevačice Tijane Dapčević.