Najnovije funkcije Galaxy Z Fold4 i Z Flip4 i serije Watch5 satova biće dostupne i za prethodne generacije uređaja

0
358
One UI 4.1.1 softver donosi nove funkcionalnosti na vanjski ekran u seriji Galaxy Z Flip

Samsung uvodi najnoviji One UI 4.1.1 softver iz modela telefona Galaxy Z Fold4 i Z Flip4 i One UI Watch4.5 softver iz serije Galaxy Watch5 satova u prethodne generacije Galaxy sklopivih telefona i pametnih satova.
Softverska nadogradnja počela je sa modelima Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 od 5. septembra i postepeno će se uvoditi u zemljama širom svijeta. One UI 4.1.1 softver će također biti proširen na modele Galaxy Z Fold2, Z Flip i Z Fold. One UI Watch4.5 softver će biti podržan na modelima Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic*.
Pored toga, korisnici modela Galaxy Watch3 i Galaxy Watch Active2 će moći da uživaju u softverskim novinama koje uključuju odabrane funkcije One UI Watch 4.5 softvera.
Zahvaljujući One UI 4.1.1 softveru, nove funkcije produktivnosti i kamere su napravljene da već moćne uređaje učine još intuitivnijim.
Nadogradnja na brzo fotografisanje u seriji Galaxy Z Flip vam sada omogućava da vidite prethodni pregled i pravite fotografije u svom pravom odnosu na vanjskom ekranu, a imate i pristup formatu portreta kako biste svaki trenutak učinili fotogeničnim. Također, lako možete da prelazite iz režima brzog fotografisanja u fleksibilni režim dok pravite slike ili snimate video, što vam omogućava da mijenjate uglove bez prekida, za pravo iskustvo bez upotrebe ruku.
One UI 4.1.1 softver donosi sve nove funkcionalnosti na vanjski ekran u seriji Galaxy Z Flip, što vam omogućava da radite više stvari nego ikada prije bez otvaranja telefona. Zovite svoje omiljene kontakte, uzvratite propuštene pozive i čak odgovarajte na poruke preko funkcije pretvaranja glasa u tekst i emotikone direktno sa vanjskog ekrana. Sada možete da imate i veću kontrolu nad uređajem uz dodatne opcije brzog podešavanja, uključujući Wi-Fi, Bluetooth, režim letenja i lampu.

Samsung aplikacija za praćenje zdravlja koja mjeri krvni pritisak i elektrokardiogram (EKG)

Pored toga, od kraja septembra će nova softverska nadogradnja omogućiti korisnicima modela Galaxy Watch3 i Galaxy Watch Active2 da uživaju i u nekim novim funkcijama serije Galaxy Watch5, među kojima su dva nova lica sata – gradijent brojevi i pro analog – koji će korisnicima pomoći da bolje izraze svoj ukus i stil, kao i praćenje hrkanja radi bolje analize kvaliteta sna.
Uz sve to, Samsung aplikacija za praćenje zdravlja koja mjeri krvni pritisak (KP) i elektrokardiogram (EKG)** bit će proširena na korisnike modela Galaxy Watch3 i Watch Active2 na 24 nova tržišta, što će im omogućiti bolji uvid u ukupno zdravlje.
____________
* Dostupnost može da zavisi od tržišta, uređaja, operateraili uparenog telefona
** EKG funkcija je dostupna samo na odabranim tržištima.