Nastavak saradnje Raiffeisen banke i EFSA na projektu Raiffeisen CLUB kutak za studente

0
1723
Raiffeisen nastavlja podršku projekta 'Raiffeisen CLUB kutak' za studente na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

Svečanim potpisivanjem ugovora nastavljena je saradnja Raiffeisen banke i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na projektu ‘Raiffeisen CLUB kutak za studente’. Potpisivanju ugovora su prisustvovali Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen Banke, Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke, Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta i Emir Kurtić, prodekan za studentska i normativna pitanja Ekonomskog fakulteta.
“Zadovoljstvo nam je što smo u prilici nastaviti saradnju na projektu koji studentima omogućava da ugodnije provode vrijeme između obaveza na Fakultetu. Posebno nas raduje što sarađujemo sa institucijom koja, kao i mi, prati svjetske trendove i nastoji ići ukorak s njima. Ujedno, Banka studentima nudi i Raiffeisen CLUB paket usluga koji je kreiran kako bi dodatno proširio saznanja ove populacije vezano za obavljanje finansijskih usluga u skladu s digitalnim trendovima“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
On je dodao da CLUB paket između ostalog sadrži uslugu Raiffeisen mobilno bankarstvo i da je besplatan do zasnivanja radnog odnosa ili navršene 26. godine.
“Jedan od najvažnijih stubova Raiffeisen strategije održivosti je da budemo angažovani građanin u zajednici u kojoj poslujemo. Naš cilj je da podržimo ne samo djecu nego i studente koji će biti snažan pokretač našeg budućeg razvoja. Ovo partnerstvo sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu je logičan slijed a naša saradnja s njima traje nekoliko godina kroz različite projekte na što smo veoma ponosni“, izjavila je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke.
Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu naglasila je uspješnu saradnje ovog fakulteta i Raiffeisen banke.
“Raiffeisen svake godine stipendira impozantan broj studenata Fakulteta, a veliki broj njih se i zaposli u Banci. Zadovoljstvo je veće imajući u vidu važnost i ulogu banaka u finansijskom sektoru. Na ovaj način pored pomoći mladima da pronađu zaposlenje i budu što spremniji za tržište rada, ispunjavamo i drugi dio naše društvene odgovornosti a to je da im stvorimo što bolje mjesto za život i rad te da ostanu u ovoj zemlji“, kazala je dekanesa Selimović.