Nedavno predstavljeni Samsung Smart Monitor M8 od sada dostupan i u BiH

Novi M8 donosi tanki Samsung dizajn u četiri nove boje, dostupan u 32 inča s UHD rezolucijom i SlimFit Cam

0
659
Samsung Smart Monitor M8 sada dostupan je u BiH po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3.099 KM

Kompanija Samsung Electronics predstavila je najnoviju M8 liniju Smart monitora s nadograđenim stilski primamljivim dizajnom. Novi svestrani M8 donosi legendarni tanki Samsung dizajn u četiri nove boje (nebesko plava, proljetno zelena, nebesko roza i bijela) dostupan u 32 inča s UHD rezolucijom i SlimFit Cam.
Prvi put predstavljena unovembru 2020, Samsung serija pametnih monitora je prva serija svestranih ‘uradi sve’ ekrana dizajniranih za savremene korisnike koji zahtijevaju uređaj koji nudi funkcionalnost, ali i zabavu unutar četiri zida. M8 ne samo da je tradicionalan monitor, već i omogućava korisnicima uživanje u raznim OTT uslugama, uključujući Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ I Apple TV putem Wi-Fi-a bez spajanja na kompjuter ili televizor.
Kada je u pitanju stil, Smart Monitor M8 nudi i prostornu i radnu učinkovitost u iznimno elegantnom dizajnu. Debljina novog modela je 11,4 mm, što ga čini oko tri četvrtine tanjim od prethodnih modela. Sa sofisticiranim dizajnom ravne poleđine, raspon boja koji M8 razvija na elegantnoj toploj bijeloj boji nadopunjuje svako okruženje na temelju ličnih preferencija korisnika.
Kada je u pitanju produktivnost, Smart Monitor M8 ima sve. M8 pruža savršeno okruženje kućnog ureda bez korištenja računara povezivanjem na različite IT uređaje putem nadograđenog Smart Huba. Workspace User korisnički interfejs nudi sve usluge potrebne za rad na jednom ekranu, pomažući korisnicima da se bežično povežu na Windows ili Mac ličnim računarom i učinkovito koriste širok raspon korisnih opcija, uključujući Samsung DeX, Apple AirPlay 2 i Microsoft 365* uslugu u oblaku, kao i zrcaljenje sadržaja s pametnog telefona na M8.
Povrh toga, Smart Monitor M8 ima magnetsku i uklonjivu SlimFit Cam kameru koja se može pričvrstiti na monitor, dok prostor na stolu održava urednim bez ikakvih kablova. SlimFit Cam također ima funkcije praćenja lica i automatskog zumiranja, brzo identifikujući lice osobe na ekranu i automatski fokusirajući subjekt. Drugim riječima, može pratiti i snimiti pojedinačnog govornika – savršena opcija za aktivnu prezentaciju ili livestreaming. Osim toga, monitor podržava aplikacije za videorazgovore kao što je Google Duo, omogućavajući korisnicima rad na daljinu ili učestvovanje u videokonferencijama kod kuće ili na radnom mjestu koristeći SlimFit Cam.
Smart Monitor M8 donosi IoT čvorište pod nazivom SmartThings Hub, gdje korisnici mogu bežično povezati sve svoje IoT uređaje. Aplikacija SmartThings korisnicima omogućava jednostavno praćenje IoT uređaja u cijeloj kući s intuitivnom upravljačkom pločom aplikacije koja ističe sve informacije koje pružaju drugi uređaji spojeni na M8, uključujući prekidač svjetla i utikač za napajanje.
Opremljen visoko osjetljivim Far Field Voice mikrofonom, asistent kontroliše uređaje kao što su Bixby i Amazon Alexa** pomoću glasovnih naredbi. Osim toga, mikrofon koristi funkciju Always On Voice, koja prikazuje informacije o razgovoru na ekranu kada je Bixby aktiviran, čak i ako je ekran monitora isključen.
Kako bi pratio široku lepezu karakteristika monitora, ekran nudi tehnologiju prilagodljive slike, povećavajući udobnost gledalaca automatskim podešavanjem svjetline ekrana i temperature boje. M8 također uključuje postolje podesivo po visini (HAS) i funkciju nagiba, omogućavajući korisnicima da pronađu savršenu poziciju za svaki projekat, filmsku večer ili zajedničko učenje.
Smart Monitor M8 dobio je nagradu CES Innovation Awards od CTA (Consumer Technology Association) kao priznanje za široku lepezu njegovih tehnologija prikaza.
Samsung Smart Monitor M8 sada dostupan je u Bosni i Hercegovini po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3.099 KM.
Za više informacija posjetite https://www.samsung.com/ba/monitors/high-resolution/smart-m8-32-inch-uhd-4k-ls32bm801uuxen/.
_____________
*Potreban je Microsoft 365 korisnički račun.
**Dostupnost Amazon Alexa ovisi o zemlji.

(Izvor: PR Samsung)