Nestlé u BiH lansirao Zdravo! Akademiju

0
455
Živite zdravije uz Zdravo! Akademiju

Istraživanje o prehrambenom znanju i navikama školaraca u BiH, koje u okviru projekta Zdravo! svake godine sprovodi najveća prehrambena kompanija na svijetu, Nestlé, u saradnji sa partnerom, Atletskim Savezom, pokazuju da svega trećina učenika 7. razreda konzumira preporučenih 5 obroka dnevno, dok je svojom težinom zadovoljno manje od 50% učenika. Kao rezultat, njih 14,9% navelo je da je trenutno na dijeti, što predstavlja zabrinjavajuće rastući trend.
Na slične podatke ukazuju i rezultati istraživanja Udruženja sporta i zdravlja Sarajevo (2017), koji su pokazali da 50% djece ima poremećen indeks tjelesne mase – 10% njih je pothranjeno, dok je 40% pretilo. Vođeni željom da pojačaju svoje napore za doprinošenje podizanju zdravijih generacija u našoj zemlji, tim stručnjaka kompanije Nestlé je, zajedno sa lokalnim partnerima, na bh. tržište lansirao Zdravo! Akademiju – jedinstvenu digitalnu platformu koja služi kao svojevrsni vodič ka zdravijem životnom stilu.
Projekat Zdravo! dio je globalne inicijative kompanije Nestlé, u okviru koje se kompanija obavezala da će do 2030. godine pomoći da 50 miliona djece vodi zdraviji život.