Za sanaciju šteta od poplava i utopljavanje škola u Hercegovini 200.000 KM

0
636
Ministar Martić potpisao je ugovore s načelnicima općina Grude, Čitluk i Ljubuški

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je potpisao ugovore o sufinansiranju radova za projekte sanacije šteta nastalih usljed poplava i klizišta, te utopljavanja zgrada radi uštede energije s načelnicima općina Grude, Čitluk i Ljubuški.
S načelnikom Općine Grude Ljubom Grizeljem potpisan je Ugovor o sufinansiranju radova za Projekat sanacije šteta nastalih usljed poplava i klizišta sa sredstvima u iznosu od 100.000 KM za ‘Zaštitu platoa O. Š. Ruđera Boškovića od bujičnih voda’. Općina Grude će za ovaj projekat izdvojiti 100.000 KM.
S načelnikom Općine Čitluk Marinom Radišićem potpisan je Ugovor o sufinansiranju radova za Projekat energijske učinkovitosti u iznosu od 50.000 KM za ‘Rekonstrukciju krovišta Osnovne škole Ćerin’. Općina Čitluk će za projekat obezbijediti 9.785,83 KM.
S načelnikom Općine Ljubuški Nevenkom Barbarićem potpisan je Ugovor o sufinansiranju radova za Projekat energijske učinkovitosti u iznosu od 50.000 KM za ‘Utopljavanje Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić, područna škola Studenci’. Za ovu svrhu općina će izdvojiti 14.388,15 KM.
Sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su Budžetom FBiH za 2018. godinu, saopćeno je iz ovog ministarstva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here