Nestlé u prvom kvartalu u BiH ostvario rast od 4,7% i prodaju od 4,6 miliona CHF

0
983
Dobri rezultati Nestlé Adriatic u BiH u prvom kvartalu 2020: Organski rast 4,7%, prodaja 4,6 miliona CHF

Kompanija Nestlé predstavila je danas na online pres konferenciji dobre poslovne rezultate za Bosnu i Hercegovinu za prvi kvartal ove godine, nove trendove i inovacije u asortimanu, kao i odgovor kompanije na potrebe lokalne zajednice.
Poslovni rezultati kompanije Nestlé za prvi kvartal 2020. pokazuju organski rast od 4,3% i stvarni interni rast od 4,7% na globalnom nivou (prodaja 20,8 milijardi CHF), te organski rast od 4,7% u Bosni i Hercegovini (prodaja 4,6 miliona CHF).

Nestlé grupa u 1Q 2020. ostvarila organski rast od 4,3% i prodaju od 20,8 milijardi CHF

“Prethodnih nekoliko mjeseci, mojih prvih na poziciji voditelja prodaje u BiH, dodatno su nam pokazali da je naš cilj poboljšanja kvaliteta života i doprinosa zdravijoj budućnosti važniji nego ikad. Od naših tvornica, pa do lanca opskrbe, svakodnevno radimo kako bismo osigurali da i dalje zadovoljavamo prehrambene potrebe brojnih porodica u ovim izazovnim vremenima. Danas je poslovanje dosta drugačije nego prije tri mjeseca – značajan je porast e-poslovanja i važnost blizine mjesta kupovine. Kupovine su postale manje učestale, ali obimnije i uz visoku osjetljivost potrošača na cijene. Sve su to smjernice koje određuju nastavak našeg puta, a kojim ćemo se voditi prilikom širenja trenutne ponude i kreiranja prodajnih planova“, izjavio je Milan Dukić, voditelj prodaje kompanije Nestlé za BiH.

Milan Dukić, voditelj prodaje kompanije Nestlé za BiH

Posljednja istraživanja ponašanja potrošača u regiji ukazuju na povećanje vremena provedenog s porodicom, veliki porast aktivnosti kuhanja, uz koju se veže i korištenje svježih namirnica, te priprema zdravijih obroka. Kao rezultat, pokazuju istraživanja, potrošači će birati prirodne i zdrave proizvode, uz sklonost kupovini proizvoda koji poboljšavaju imunitet ili pridonose zdravstvenoj dobrobiti.
“Bosanci i Hercegovci vole kuhati i mi im želimo pomoći u pripremi ukusnih i hranjivih jela. 95% našeg MAGGI i THOMY asortimana danas je bez konzervansa, umjetnih aroma i boja, uz dodatak morske soli, te više povrća i cjelovitih žitarica. Na tom putu, lansirali smo i inovaciju na bh. tržište, dodatak jelima s povrćem Magija okusa, dodao je Dukić.
Sastavni dio poslovanja svake kompanije mora biti briga za zaposlenike, lokalnu zajednicu i poslovne partnere, istakao je Dukić. S tim ciljem, Nestlé je preuzeo obavezu i dalje ostati podrška bh. društvu, kontinuirano podržavati njegov daljnji razvoj i napredak, te u budućnosti poduzimati aktivnosti s ciljem očuvanja i zaštite resursa za buduće generacije. Paralelno, implementacijom projekta Nestlé Zdravo! tokom prethodnih osam godina, kompanija je u edukaciju osnovnoškolaca o pravilnoj prehrani i važnosti fizičke aktivnosti uložila pola miliona KM. Implementacija ovog projekta se nastavlja, a u 2020. godini djelom projekta je 3.200 djece i 1.000 roditelja, iz 32 škole.
“Nestlé treba djelovati kao StartUp te biti agilan, kontinuirano razvijati timove s poduzetničkim razmišljanjem i pokazati solidarnost s društvom u cjelini“, poručio je Dukić.

Više informacija možete pronaći na stranici Nestlé.