Wizz Air dobio najviše ocjene za bezbjednost

0
1034
Wizz Air je jedna od najbrže rastućih i najzelenijih aviokompanija na svijetu

Wizz Air, avioprevoznik sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, dobio je najvišu ocjenu za bezbjednost – 7 zvijezdica, koju dodjeljuje jedina svjetska agencija za ocjenjivanje bezbjednosti aviokompanija i proizvoda AirlineRatings.com.
“Nama u Wizz Airu je bezbjednost uvijek glavni prioritet i izuzetno nam je drago što smo dobili najvišu moguću ocjenu od agencije AirlineRatings.com. Ovo priznanje za nas predstavlja potvrdu da smo odredili prave prioritete i dodatno jača našu riješenost da nastavimo da letimo na najbezbedniji način širom naše velike mreže od preko 600 linija do 142 destinacije u 44 zemlje”, izjavio je Diderik Pen, izvršni potpredsjednik i direktor operacija u Wizz Airu.
Ocjena bezbjednosti za svaku aviokompaniju se zasniva na sveobuhvatnoj analizi informacija primljenih od svjetskog upravnog tijela u vazduhoplovstvu i vodeće asocijacije, kao i od vlada i naosnovu istorijskih podataka. Kriterijumi za ocjenjivanje obuhvataju važne elemente kao što su IOSA certifikacija, preporuka FAA, stanje i starost flote, istorija nesreća, ocjena bezbjednosti matične zemlje koju daje Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) i drugi parametri.
Ocjena bezbjednosti sedam zvijezdica, kao što je slučaj sa WizzAirom, dodjeljuje se aviokompanijama koje ispunjavaju sve kriterijume procjene.
Wizz Air ima jednu od najmlađih flota na svijetu koja trenutno broji 104aviona tipa Airbus A320 i A321 CEO, čija prosječna starost iznosi 4,5 godine. Ova aviokompanija je naručila preko 250 najefikasnijih svjetskih uskotrupnih aviona, Airbus A321 NEO, i prvi od njih se pridružuje floti ove aviokompanije u januaru 2019. godine.
Od svog prvog leta 2004. godine, Wizz Air mnogo vremena i resursa posvećuje obezbjeđivanju kulture i procedura bezbjednosti, kao i obuke i razvoja svjetske klase. Wizz Air sarađuje sa vodećim evropskim partnerima za održavanje aviona kako bi njegova mlada imoderna flota uvijek bila u besprijekornom stanju.