Nivea BH Fashion Week Sarajevo od 14. do 17. aprila

Ovogodišnji Nivea BH Fashion Week Sarajevo održat će se na tri lokacije: Ars Aevi, Hotel Holiday i Alta Shopping Centar

0
2579
Zaštitno lice 42. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je poznati model Azra Patković iz Travnika

Nedjelja mode u Sarajevu zvanično započinje sa 42. Nivea BH Fashion Week-om, koji će se održati na tri lokacije u Sarajevu u periodu od 14. do 17. aprila 2019. godine.
Ars Aevi je muzej savremene umjetnosti u Sarajevu koji posjeduje respektabilnu zbirku umjetničkih djela i veoma značajnu u širem umjetničkom kontekstu. Upravo iz tog razloga Ars Aevi je domaćin povodom svečanog otvaranja 42. Nivea BH Fashion Week Sarajevo 14. aprila s početkom u 20 sati kada će se novom kolekcijom predstaviti renomirani modni dizajner Marko Feher.
Reprezentativni hotel Holiday, intrigantnog dizajna i esencijom olimpijskog duha Sarajeva u 21. vijeku, domaćin je modnih revija koje će se održati 15. i 16. aprila s početkom u 20 sati. Shopping na pravom mjestu je Alta Shopping Centar te je iz tog razloga Alta SC domaćin održavanja modne revije Alta Fashion night, koja će se održati 17. aprila s početkom u 19 sati.
U saradnji sa magazinom Ljepota & zdravlje i ABC Models Mgmt International, zaštitno lice 42. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je svjetski, a naš model Azra Patković iz Travnika, koja iza sebe ima mnoge modne revije i kampanje kao što su Alexander McQueen, Nike, Deichmann, Moncler, Lazzari, Pal Zileri, Luisa Beccaria, Aigner, Stella Jean Roma i dr.
Vizažista je talentovani Kosta Miljković dok je za predivnu fotografiju kampanje zaslužan renomirani modni fotograf Aleksandar Arsenović.