NLB Banka Sarajevo postala članica Američke trgovačke komore

0
721
NLB Banka postala član AmChama: Lidija Žigić i Karlheinz Dobnigg

NLB Banka d.d. Sarajevo potpisala je ugovor sa Američkom trgovačkom komorom u BiH (AmCham), čime je postala članica ove cijenjene organizacije. NLB Banka ovim članstvom i osobama koje imenuje u radne skupine AmChama želi dati svoj doprinos unapređenju poslovnog okruženja u BiH.
”Zadovoljstvo nam je postati dio jedne ovako cijenjene organizacije kao što je AmCham, koja je vodeći glas međunarodne poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini i koja promoviše globalnu konkurentnost privrede naše zemlje putem inicijativa i događaja, kao i putem implementacije najboljih praksi“, istakla je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.
Potpisivanju su prisustvovali i Karlheinz Dobnigg, predsjednik Upravnog odbora AmCham BiH, Adnan Crnica, drugi potpredsjednik AmChama, te Nedim Hamzić, generalni sekretar.
“Raduje nas činjenica da je i renomirana banka sa istaknutim društveno – odgovornim karakterom u BiH postala naš član, te da će svojim aktivnim učešćem doprinijeti razvoju AmCham i da ćemo zajedničkim snagama raditi na unapređenju poslovnog ambijenta u BiH”, poručili su iz AmCham BiH.

Potpisivanju ugovara su prisustvovali i Karlheinz Dobnigg, Adnan Crnica i Nedim Hamzić (AmCham)

AmCham BiH je vodeći glas međunarodne poslovne zajednice u BiH koji promoviše globalnu konkurentnost njene privrede putem incijativa i događaja, kao i putem implementacije najboljih praksi.
NLB Banka će aktivno učešće iskazati kroz rad i aktivnosti komiteta koji djeluju unutar AmCham BiH, te će izgradnjom čvrste pozicije kroz zagovaranje u Banking & Finance, ICT i Social Impact biti prisutni sa svojim članovima.
Američka trgovačka komora prisutna je u više od 100 zemalja širom svijeta, a AmCham BiH dio je ove globalne mreže. Trenutno ima 90 članova, koji dolaze iz različitih sfera poslovne zajednice, uglavnom američkih, međunarodnih i lokalnih kompanija. Članovi predstavljaju različite industrije: kompanije iz IT sektora, pravne i konsultantske kompanije, agencije za odnose s javnošću, marketing i oglašavanje, neprofitne i obrazovne organizacije i institucije i druge.