Donacija Republike Koreje: BiH isporučeni testovi za Covid-19

0
507
Primopredaja donacije Republike Koreje

S ciljem realizacije donacije Ambasade Republike Koreje u Zagrebu Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine, izvršena je primopredaja testova za Covid-19. Riječ je o testovima OSANG Healthcare GeneFinder COVID-19 Plus RealAmp Kit , a u skladu sa Odlukom o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje podijeljeni su nadležnim institucijama.
Testovi su isporučeni: Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 84 kita/seta, Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 82 kita/seta, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla 30 kitova/setova, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 25 kita/setova i Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta 1 kit/set. Ukupno je isporučeno 222 kita/seta testova, a ukupna vrijednost donacije je 199.800 US$, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.
Primopredaji donacije prisustvovali su konzul Ambasade Republike Koreje u Zagrebu Dongik Jeong i pomoćnica ministrice civilnih poslova za oblast zdravstva, Draženka Malićbegović.