Nova H Plus premium goriva: Hifa Petrol predstavila ‘Goriva šampiona’

0
5398
Hajrudin Ahmetlić (S) i Vasilij Jenko predstavili novo H Plus premium gorivo Hifa Petrola – 'Goriva šampiona'

Kompanija Hifa Petrol danas je na pres-konferenciji u Sarajevu predstavila nova H Plus premium goriva – ‘Goriva šampiona’, prilagođenih potrebama potrošača. Zaštitna lica ove kampanje su dva bh. šampiona: Damir Džumhur je sinonim za nevjerovatnu snagu, dok je Amel Tuka drugo ime za maksimalnu izdržljivost.
Kako je rečeno, ova H Plus premium goriva obogaćena su aditivima najnovije generacije i svakom vozilu donose vrhunske performanse, veću snagu i izdržljivost, te poboljšanu ekonomičnost.
“Snaga i izdržljivost nisu od presudne važnosti samo u sportu. Mnoge utakmice se igraju na terenima i mnogo dalje od sportskih, a vrhunski rezultati se postižu i u poslovnom svijetu. Svakodnevno pravimo odabire i kompromise. Zato smo se mi iz kompanije Hifa Petrol pobrinuli da izbor goriva ne bude još jedan od kompromisa u nizu”, izjavio je direktor maloprodaje u kompaniji Hifa Petrol, Vasilij Jenko.
Hifa Petrol je najuspješnija naftna kompanija u BiH, te s toga ima odgovornost da postavlja standarde poslovanja i unapređenja usluga na domaćem tržištu. To je proces koji zahtijeva ulaganja u ljudske i materijalne resurse, čiji je konačni cilj unaprijediti sve segmente poslovanja, kako bi se ispunila očekivanja tržišta i pružili adekvatni odgovori na potrebe potrošača.

Damir Džumhur i Amel Tuka okušali su se i u vožnji izloženih automobila uz ‘Gorivo šampiona’

Imajući u vidu da se potrebe potrošača stalno mijenjaju, Hifa Petrol je predstavila nova H Plus premium goriva – ‘Goriva šampiona’.
“H Plus su nova, visokokvalitetna goriva posljednje generacije, čiju smo jedinstvenu formulu razvili u saradnji sa britanskom korporacijom, svjetskim liderom u proizvodnji aditiva. Damir Džumhur je sinonim za nevjerovatnu snagu, dok je Amel Tuka drugo ime za maksimalnu izdržljivost. Iz tog razloga smo i odabrali ova dva šampiona za zaštitna lica kampanje. Domaće kompanije trebaju podržati domaće sportiste i ovo je bila idealna prilika za saradnju”, dodao je Jenko.
Upravo je uspjeh ono što je zajedničko kompaniji Hifa Petrol i bh. sportistima, Amelu Tuki i Damiru Džumhuru. Amel i Damir su šampioni na sportskim terenima, a Hifa Petrol u naftnoj industriji, što potvrđuje i činjenica da je Hifa Petrol već nekoliko puta proglašena za najuspješniju naftnu kompaniju u BiH, prema konačnim finansijskim rezultatima.
“Ovo je najznačajniji projekat Hifa Petrola u posljednjih 10 godina i najveći iskorak jedne bh. kompanije u naftnoj industriji. Međutim, ovo ne bi bilo moguće bez naših uposlenika. Veoma sam ponosan na naš tim, zato što iz dana u dan postižemo sve bolje i značajnije rezultate na tržištu sa izuzetno jakom konkurencijom”, istakao jevlasnik i direktor kompanije Hifa Petrol, Hajrudin Ahmetlić.
On je dodao da su se prošle godine odlučili i na promjenu vizuelnog identiteta, te nakon 12 godina postojanja Hifa Petrol kompanije promijenili logotip kompanije.
“Sa uvođenjem novih H Plus premium goriva započinjemo i proces rebrendinga naših benzinskih stanica i vozila za prevoz naftnih derivata. Svjesni smo da usluga mora biti premium i da svi naši potrošači zaslužuju vrhunsku uslugu i proizvode. To je ono po čemu želimo da nas razlikuju od ostalih i prepoznaju kao lidera na tržištu”, istakao je Ahmetlić.
Nova H Plus premium goriva, ‘Goriva šampiona’, u prodaji su na svim Hifa Petrol benzinskim stanicama širom Bosne i Hercegovine.