Nova kreditna linija Addiko banke za mala i srednja preduzeća

0
711
Ivanković i Brown potpisali ugovor o kreditnoj liniji

EBRD i Addiko Bank ad Banja Luka potpisali su ugovor o novoj kreditnoj liniji za mala i srednja preduzeća, čime je nastavljena višegodišnja uspješna poslovna saradnja. Dodatni kreditni fond u iznosu od 3 miliona eura biće na raspolaganju malim i srednjim preduzećima – postojećim i novim klijentima Addiko Bank ad Banja Luka.
“Kreditna sredstva će se koristiti za projekte namijenjene lokalnom razvoju, u skladu sa našom poslovnom strategijom, pri čemu će se sredstva koristiti primarno u nerazvijenim i ruralnim područjima, za finansiranje projekata koji su usklađeni sa propisima zaštite okoliša, ali i ostalom zakonskom regulativom”, istakao je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank ad Banja Luka.
Ian Brown, direktor predstavništva EBRD za BiH, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Addiko bankom, kako u kreditiranju privrede, tako i u trade finance uslugama u kojem je Addiko banka napravila značajan iskorak tokom protekle godine. Brown je dodao da će EBRD, kao najveći institucionalni investitor u BiH i dalje snažno podržavati razvoj malih i srednjih kompanija.