Potpisan sporazum o isporuci 60 automobila za RVI u FBiH

0
838
Sporazum o isporuci automobila za RVI potpisali su Olovčić i Bukvarević (Foto: Arhiv)

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i direktor kompanije Porshe BH Senad Olovčić danas su potpisali Sporazum o isporuci putničkih automobila za ratne vojne invalide (RVI) 100 posto I grupe.
Ovim sporazumom RVI u FBiH bit će isporučeno 60 putničkih automobila Škoda Octavia Ambition karavan 1.4 TSI DSG-automatik.
Ministar Bukvarević je rekao da će ratni vojni invalidi dobiti kvalitetno vozilo uz uvjerenje da će isporuka vozila biti realizirana u roku od 90 dana kako je previđeno sporazumom. Ukupna vrijednost vozila za RVI je 1,5 milion KM (bez PDV-a), a osigurana su u Budžetu Federacije BiH za 2019. godinu.
Direktor kompanije Porsche BH Senad Olovčić kazao je da su uspjeli nabaviti vozila za RVI po cijenama iz ranijih godina.
Predstavnici Saveza ratnih vojnih invalida FBiH Elvis Sudar i Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović zahvalili su Vladi FBiH za nastavak aktivnosti u nabavci automobila za invalide.
Istaknuto je da će resorno ministarstvo i naredne godine nastaviti s aktivnosti nabavke automobila, koji su ortopedska pomagala najugroženijim kategorijama RVI i koja će im poboljšati život.