Nova usluga Intesa Sanpaolo Banke: Za sigurne nove odluke

Klijenti Banke koji se odluče za kupovinu nekretnine ili refinansiranje postojećeg kredita moći će ugovoriti osiguranje otplate kredita za slučaj smrti uslijed bolesti ili nezgode

0
257
Proširena usluga Intesa Sanpaolo Banke u okviru ponude stambenih i hipotekarnih kredita

Intesa Sanpaolo Banka u novu poslovnu, ali ujedno i jubilarnu, godinu odlučila je ući sa proširenom uslugom u okviru ponude stambenih i hipotekarnih kredita. Naime, svi klijenti Banke koji se u narednom periodu odluče za kupovinu nekretnine ili refinansiranje postojećeg kredita moći će ugovoriti osiguranje otplate kredita za slučaj smrti uslijed bolesti ilinezgode.
Intesa Sanpaolo Banka, s ovom uslugom postaje prva banka na bh. tržištu koja svojim klijentima nudi sigurnu otplatu kredita.
“Dešavanja kojima smo svjedočili protekle dvije godine značajno su uticala na nivo svijesti stanovništva u zdravstvenom i ekonomskom smislu. Upravo to nas je potaklo da sadržaj naših proizvoda i usluga podignemo na jedan potpuno novi nivo, usmjeren na stvarne potrebe klijenata. Pitanje sa kojim se susreće svaki klijent koji razmišlja o dugoročnom zaduženju vezan je za neizvjesnost budućnosti, odnosno strah od mogućeg prenosa obaveze otplate kredita na porodicu uslijed nepredviđenih okolnosti”, izjavila je Nađa Hrustanović, direktor Direkcije za affluent i private klijente Intesa Sanpaolo Banke.
Ona je dodala da je najveći zadatak njihovog razvojnog tima bio izbor optimalnog osiguravateljnog pokrića koje klijentima nudi dugoročnu sigurnost uz vrlo prihvatljivu cijenu.
“Na ovakav način, klijenti će biti u prilici ugovoriti policu koja će njihovoj porodici obezbijediti otplatu određenog broja rata kredita i pružiti im dovoljno vremena za donošenje odluke da li žele nastaviti otplatu kredita, isti reprogramirati ili zatvoriti”, kazala je Hrustanović.
Povodom 15. godišnjice koju Intesa Sanpaolo Banka u BiH obilježava ove godine, prvih pet klijenata koji apliciraju za stambeni ili hipotekarni kredit s opcijom osiguranja otplate kredita dobit će koristan poklon za svoj novi dom.