Nova usluga na Aerodromu Sarajevo: Iznajmljivanje e-GO Car Sharing električnih vozila

0
782
Električna vozila mogu se iznajmiti na prostoru parkinga ispred Terminala B

Međunarodni aerodrom Sarajevo saopćio je da je putnicima i posjetiocima od sada dostupna nova usluga e-GO Car Sharing – iznajmljivanje električnih vozila na prostoru komercijalnog parkinga ispred Terminala B.
Car Sharing je oblik kratkoročnog najma automobila u urbanim sredinama koji podrazumijeva samostalno korištenje vozila ne podrazumijevajući transport. e-GO je nastao kao rješenje za aktuelne probleme u Sarajevu, a tiču se parkinga, zagađenja okoliša i prevelikog broja auta na gradskim ulicama.
Svi zainteresovani će u početnoj fazi projekta, imati na raspolaganju dvadesetak lokacija kroz kontinuitet postavljanja i širenja u naselja od Aerodroma do Baščaršije u Sarajevu gdje će moći preuzeti, ali i parkirati vozilo te bez opterećenja nastaviti šetnju po gradu i obavljanje svojih privatnih i poslovnih obaveza.
Međunarodni aerodrom Sarajevo kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala je i podržala važnost ovog projekta, slijedeći svoju opredijeljenost ka održivoj mobilnosti i smanjenju negativnog uticaja na okoliš.