Nove opcije Samsung SmartThings Find mreže za pronalaženje izgubljenih stvari

0
633
Samsung korisnici će moći da koriste Bixby za lociranje predmeta na kojem se nalazi Galaxy SmartTag

Kompanija Samsung Electronics najavila je da, nedavno pokrenuti SmartThings Find ekosistem, i dalje ubrzano raste – ova mreža trenutno obuhvata više od 70 miliona uređaja i nastaviće da se razvija i donosi poboljšane opcije privatnosti i ažuriranja glasovnih komandi.
Ažuriranja, koja uključuju mogućnost pronalaženja zagubljenih predmeta u neposrednoj blizini uz pomoć Galaxy SmartTag premijum uređaja, kao i Bixby aplikacije, korisnicima omogućavaju veću kontrolu nad povezanim uređajima iz aplikacije SmartThings.
SmartThings Find*, jedna od najznačajnijih opcija SmartThings ekosistema, omogućava korisnicima Galaxy uređaja da brzo i jednostavno pronađu svoje pametne telefone, tablete, pametne satove i slušalice koristeći Bluetooth Low Energy (BLE) i UWB tehnologiju. Takođe, ova opcija može da pomogne u pronalaženju ličnih predmeta kao što su ključevi, torbe i bicikli, na koje je prikačen Galaxy SmartTag premijum Bluetooth uređaj.
Svi koji koriste SmartThings Find mogu da pomognu i drugima u pronalasku zagubljenih predmeta tako što će uključiti aplikaciju SmartThings. Od pokretanja usluge u oktobru 2020. godine registrovano je više od 70 miliona uređaja, dok je 700 miliona korisnika Galaxy pametnih uređaja dio SmartThingsFind mreže, čineći je tako jednom od najbrže rastućih usluga za lociranje u svijetu.
Ljudi sve više koriste SmartThings Find kako bi pratili predmete i stvari koje su im bitne. Više od polovine korisnika svoj Galaxy SmartTag premijum Bluetooth uređaj kači na ključeve kuće ili automobila, a nakon toga slijede ranci, novčanici i bicikli. Od sljedeće sedmice, korisnici Galaxy uređaja će imati još dva nova dodatka u SmartThings Find aplikaciji, koji će pronalazak predmeta učiniti praktičnijim, ali i pružiti mir korisnicima po pitanju njihove sigurnosti.
Samsung korisnici će odsada moći da koriste Bixby** za lociranje predmeta na kojem se nalazi Galaxy SmartTag, što znači da potragu za zagubljenim predmetom mogu da počnu korištenjem svog glasa. Na primjer, ako korisnik pita ‘Zdravo Bixby, gdje su mi ključevi?’, Bixby će odmah nazvati i podijeliti tačnu lokaciju ključeva uz glasovno obavještenje.
Uz to, nova opcija UnknownTag Search može da otkrije Galaxy SmartTag uređaj koji nije u vlasništvu korisnika, ali se nalazi u blizini. Pritiskom na taster za pokretanje, UnknownTag Search skenira nepoznate SmartTag uređaje i pruža popis istih, bez praćenja tačne lokacije. Kao i dosada, svi korisnički podaci SmartThings Find usluge su šifrovanii bezbjednosno zaštićeni nasumičnim privatnim ID kodom, koji se mijenja svakih 15 minuta, osiguravajući da lokacija uređaja bude poznata isključivo vlasniku uređaja.
___________
*Zahtijeva početno instaliranje na Samsung Galaxy pametnom telefonu s Androidom 8.0 ili novijom verzijom i RAM-om od 2 GB ili više, kao i prijavu za praćenje lokacije putem SmartThings Find usluge u aplikaciji SmartThings.
**Podržano na Galaxy pametnim telefonima sa Androidom 8.1 ili novijim.