Novi Mercedes A klase premijerno 2. februara u Amsterdamu

0
1073
Mercedes je objavio najavnu fotografiju svoje nove A klase (Foto: Mercedes)

Njemački Daimler objavio je najavnu fotografiju na kojoj se krije nova A klasa. Mercedesovu A klasu u novom izdanju svijet će upoznati 2. februara kada će biti predstavljena u Amsterdamu.
Kao što se i očekivalo, nova generacija igra na agresivnije linije, a inspiraciju pronalazi u Concept A Sedan studiji, kao i novom CLS-u. Unutra nas očekuju digitalni kokpit, još bolja izrada, više prostora i prtljažnik sa zapreminom od 370 litara.
Za sada je poznato da će gamu činiti paleta motora od sedam benzinaca i četiri dizelaša, a među njima je i 1.3 motor razvijen sa Renaultom. Stiže i 1.5, kao i hibridne verzije, dok će top varijanta biti A45 sa oko 400 KS.
Već je poznato da bi nova A klasa trebalo da svojim kupcima ponudi nešto više prostora unutar putničke kabine kao i bogatiju i napredniju opremu, uključujući i par 10,25-inčnih ekrana u funkciji instrument ploče i centralnog ekrana infotainment sistema, prenosi Index.hr.
Iz Mercedesa su najavili i da je kvalitet vožnje značajno unaprijeđen kroz povećanje torzione čvrstoće automobila i smanjenjem nivoa buke i vibracija unutar kabine.