Novi modeli Citroën C4 X i ë-C4 X od sada i na tržištu Bosne i Hercegovine

Novi C4 X i ë-C4 X nude alternativu klasičnim limuzinama sa petoro vrata i srednje velikim modelima SUV, budući da udružuju eleganciju karoserijske izvedbe fastback, moderan stav SUV-a i bezvremenski karakter prostranog vozila sa 4 vrata

0
117
C4 X i ë-C4 X predstavljaju novu ponudu u izboru marke Citroën (Foto: Profitiraj.ba)

Danas su u Sarajevu premijerno predstavljena dva nova modela vozila Citroën C4 X i električna izvedba ë-C4 X koji spajaju eleganciju siluete fastback, moderan stav SUV-a i bezvremenost prostranog vozila dužine 4,6 metara sa četvero vrata.
“C4 X i ë-C4 X predstavljaju novu ponudu u izboru marke Citroën koja je cjenovno pristupačna i atraktivna, a pri tom udružuje stil, udobnost i izdržljivost. Svojim inovativnim dizajnom izdvajaju se od ostalih u segmentu i nude sigurnost i tehnologiju koje kupci očekuju od Citroëna. Također pružaju prostranost i svestranost limuzine, a istovremeno imaju sve prednosti potpuno električnog pogona”, izjavio je Filip Koren, direktor kompanije C Automobil Import.

Novi C4 X i ë-C4 X nude alternativu klasičnim limuzinama sa petoro vrata i srednje velikim modelima SUV, budući da udružuju eleganciju karoserijske izvedbe fastback, moderan stav SUV-a i bezvremenski karakter prostranog vozila sa 4 vrata. Svojim inovativnim dizajnom i vrhunskom tehnologijom, C4 X i ë-C4 X redefiniraju iskustvo vožnje. Dok ë-C4 X sa svojim snažnim električnim motorom omogućuje nečujnu i udobnu vožnju, idealnu za gradsko okruženje i duža putovanja.
Vozila se izdvajaju od ostalih svojom udobnošću zahvaljujući ekskluzivnom programu Citroën Advanced Comfort, posebno s Advanced Comfort sjedalima i Citroën Advanced Comfort® ovjesom.
Dobili su i najnoviji sistem za informacije i zabavu My Citroën Drive Plus koji je premijerno predstavljen sa modelom C5 X.

Novi C4 X modeli, koji smo danas nakratko imali priliku testirati, pružaju niz najnovijih tehnologija za pomoć vozaču i do 20 naprednih sistema koji poboljšavaju sigurnost vozača i putnika. Također nude najnoviju generaciju povezivih funkcija zahvaljujući intuitivnom sučelju za informacije i zabavu My Citroën Drive Plus, kompletnoj kolekciji za usluge povezivanja.
Rok Marolt, voditelj produkta i obrazovanja kazao je da unutrašnjost pruža prostranu kabinu koja je opremljena naprednom tehnologijom, uključujući ekran na dodir, integraciju pametnog telefona i niz sigurnosnih funkcija. Klijenti mogu birati između šest boja karoserije, unutrašnjost mogu prilagoditi prema svojim željama i birati između pet različitih kombinacija unutrašnjih ambijenta.

Zahvaljujući ponudi koja obuhvata četiri ukrasne poklopce ili felge, klijent može birati između 18-inčnih ukrasnih poklopca Aerotech, 18-inčnih alu felga Aeroblade u sivoj boji Anthra, 18-inčnih alu felga Aeroblade sa dijamantnom obradom i 18-inčnih alu felga Crosslight sa dijamantnim efektom.
Dužina C4 X je 4,60 m, širina 2,03 m sa otvorenim retrovizorima, visina 1,52 m, međuosovinsko rastojanje 2,67 m.

Novi C4 X i ë-C4 X je dostupan u tri izvedbe: Feel izvedba s osnovnim nivoom opreme pruža sve sisteme udobnosti i sigurnosti koji se očekuju u ovom segmentu, Feel Pack izvedba srednje klase nudi još više udobnosti i sigurnosti, posebno sa sjedalima Advanced Comfort, instrument tablom u boji s osvijetljenom pozadinom, elektropreklopivim vanjskim retrovizorima i kamerom za vožnju unazad, te Shine izvedba visoke klase dodatno poboljšava udobnost vozača i njegovih saputnika. Izvedba Shine opremljena je najnovijom generacijom navigacije i povezivih usluga s intuitivnim podesivim korisničkim sučeljem My Citroën Drive Plus do kojeg se može pristupiti putem 10-inčnog ekrana na dodir visoke rezolucije.
Novi C4 X i ë-C4 X nude mogućnost odabira motora: 100% električni, benzinski ili dizelski.
Među benzinskim motorima za novi C4 X dostupna su dva efikasna i snažna motora: PureTech 100 S&S BVM6 Euro 6.4 i PureTech 130 S&S EAT8 Euro 6.4. U ponudi je i dizel motor BlueHDi 130 S&S EAT8 Euro 6.4, te 100% električni motor: 100 kW (136 KM) Automatic, 260 Nm okretnog momenta, koji ima domet do 410 km prema ciklusu WLTP.

Aktuelni cjenovnik modela C4 X na tržištu Bosne i Hercegovine