Novo ime Facebooka je Meta

Meta će biti krovna kompanija pod kojom će funkcionirati sve vezano za Facebook

0
389
Mark Zuckerberg zvanično objavio: Facebook se sada zove Meta

Mark Zuckerberg je na konferenciji Connect 2021 objavio kako će Meta biti nova krovna kompanija pod kojom će funkcionirati sve vezano za Facebook, odnosno kompanija svih njihovih društvenih mreža i aplikacija.
Primarni fokus Mete bit će metaverse, nova hibridna komunikacijska platforma u kojoj će se ispreplitati dosadašnja iskustva s društvenih mreža, ponekada proširena u tri dimenzije ili pak projicirana u stvarni svijet. To će biti omogućeno raznim tehnikama virtualne prisutnosti, što će korisnicima omogućiti da osjete prisutnost drugih – što je i krajnji cilj svih društvenih tehnologija.
“U metaverseu ćete moći činiti sve što možete zamisliti – okupiti se s prijateljima i obitelji, raditi, učiti, igrati se, kupovati, stvarati – a bit će omogućena i potpuno nova iskustva koja se ne uklapaju u ono kako danas razmišljamo o računarima ili telefonima”, izjavio je Zuckerberg, prenosi Bug.hr.
Osim imena krovne kompanije promijeniti se neće mnogo toga kad je riječ o organizacijskoj strukturi (dionica će im pritom na berzi promijeniti skraćenicu iz FB u MVRS).