Obrok za sve: Intesa Sanpaolo Banka, Visa i građani donirali 33.000 KM

0
462
Uručena novčana donacije NVO Pomozi.ba za projekat 'Obrok za sve'

Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa su u aprilu, u jeku Covid-19 pandemije, sa Pomozi.ba u sklopu projekta ‘Obrok za sve’ pokrenuli zajedničku akciju prikupljanja sredstava za osiguravanje obroka za osjetljivu populaciju i time pokrenuli lanac dobrih djela. Korisnici i korisnice Visa Inspire kartica su na web stranici Pomozi.ba donirali iznose putem sigurnog online plaćanja, a prvobitni plan Intesa Sanpaolo Banke BiH i kompanije Visa je bio udvostručiti ovaj iznos. No, završetkom akcije ove dvije kompanije su odlučile otići korak dalje i za ovaj plemeniti projekt donirati više od planiranog.
Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiHje pojasnila ovu odluku:
“Akciju smo inicirali u trenutku kada je pandemija bila na vrhuncu u BiH. Upravo stoga smo posebno zahvalni na svakoj pojedinačnoj donaciji”, rekla je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.
Ona je dodala da ukupan iznos prikupljenih i donacija ove dvije kompanije koji će biti uručen Pomozi.ba u konačnici 33.000 KM. S druge je strane, kaže Dizdarević, vrijednost dobre volje zajednice zaista nemoguće iskazati samo u novcu.
Maja Arslanagić iz Udruženja Pomozi.ba je zahvalila na vrijednoj donaciji i želji da se pomogne u prikupljanju sredstava koja će osigurati obroke za socijalno osjetljive skupine. Kako kažu u ovom Udruženju, na dnevnoj bazi se priprema i na adrese korisnika distribuira 1.000 gotovih obroka. Nažalost, pored ranijih korisnika mahom starije populacije, u posljednje vrijeme su korisnici ovog projekta i mlađi ljudi koji su tokom pandemije ostali bez posla.
Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu, naglasio je da istinska vrijednost ove donacije zapravo leži na partnerskom odnosu kompanija Intesa Sanpaolo Banka, Visa i njihovih klijenata.